Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Muffinki bananowe

Czas 45 minut Porcji 18 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Muffinki bananowe - składniki:

35 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
pól szklanki cukru
pół szklanki oleju z pestek winogron
1 szklanka mleka
1 cukier waniliowy
4 średnie banany
cukier puder do posypania

Muffinki bananowe - sposób wykonania:

Muffinki bananoweMąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy cukier i mleko oraz cukier waniliowy. Miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy olej.
Banany kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
Formy do muffin napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Zgodnie z poradą pani Ewy Wachowicz, banany możemy zastąpić dowolnymi owocami.
Z podanych składników upieczemy 18 babeczek.

Muffinki wyszły smaczne jednak w trakcie pieczenia należy indywidualnie dobrać temperaturę i czas pieczenia, mi pierwsza partia pieczona 20 minut wyszła lekko jakby niedopieczona, piekłam więc 30 minut w 170 stopniach. Ponadto czegoś mi jakby w muffinkach brakowało, następnym razem dodam pokruszoną czekoladę - białą lub mleczną, myślę, że dobrze będą komponowały się też cukierki krówki ( a to już pomysł Nigelli).

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 08-01-11 | komentarz [7]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-08 13:27 przepis Ewy Wachowicz
to dziś było w Ewa Gotuje



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-08 14:07 przepis
dokładnie, dlatego przepis jest w dziale Ewy Wachowicz



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-08 20:32 Przepisy Ewy Wachowicz
Szukam przepisu Ewy Wachowicz na ciasto z adwokatem i zupy z sałaty zielonej. To przepisy z dzisiejszego powtórkowego przepisu Ewa Gotuje.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-21 17:26 Tytul
polecam pyszne!!!Gosia



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-16 15:32 super....
robiłam, są pyszne...polecam!!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-14 14:09 la
ewa gotuje cud,gotuje ci miód
choćbyś oprzeć sie chciał,

Lovciam EWE :D



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-19 23:24 Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre


komentarze Dodaj komentarz