Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Muffinki czekoladowe

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Muffinki czekoladowe - składniki:

25 dag mąki
szklanka mleka
20 dag cukru
2 jajka
10 dag masła
tabliczka czekolady (100g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie - garść posiekanych orzechów

Muffinki czekoladowe - sposób wykonania:

Muffinki czekoladowePrzepis na bajecznie pyszne muffinki czekoladowe.
Mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Pół szklanki mleka podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić, dodać pozostałe mleko oraz jajka, roztopione masło. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wyrobić jednolitą masę, wrzucić posiekane orzechy.
Ciasto nalać do papierowych foremek do 2/3 wysokości (w trakcie pieczenia wyrosną). Piec 25 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową i udekorować wg upodobań.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 07-07-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-02 21:40 muffinki
pyszne udały się ?art
przepis bardzo latwy i udany
polecam


komentarze Dodaj komentarz