Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Muffinki czekoladowe

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Muffinki czekoladowe - składniki:

25 dag mąki
szklanka mleka
20 dag cukru
2 jajka
10 dag masła
tabliczka czekolady (100g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie - garść posiekanych orzechów

Muffinki czekoladowe - sposób wykonania:

Muffinki czekoladowePrzepis na bajecznie pyszne muffinki czekoladowe.
Mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Pół szklanki mleka podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić, dodać pozostałe mleko oraz jajka, roztopione masło. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wyrobić jednolitą masę, wrzucić posiekane orzechy.
Ciasto nalać do papierowych foremek do 2/3 wysokości (w trakcie pieczenia wyrosną). Piec 25 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową i udekorować wg upodobań.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 07-07-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-02 21:40 muffinki
pyszne udały się ?art
przepis bardzo latwy i udany
polecam


komentarze Dodaj komentarz