Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Muffinki czekoladowe

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Muffinki czekoladowe - składniki:

25 dag mąki
szklanka mleka
20 dag cukru
2 jajka
10 dag masła
tabliczka czekolady (100g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie - garść posiekanych orzechów

Muffinki czekoladowe - sposób wykonania:

Muffinki czekoladowePrzepis na bajecznie pyszne muffinki czekoladowe.
Mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Pół szklanki mleka podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić, dodać pozostałe mleko oraz jajka, roztopione masło. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wyrobić jednolitą masę, wrzucić posiekane orzechy.
Ciasto nalać do papierowych foremek do 2/3 wysokości (w trakcie pieczenia wyrosną). Piec 25 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową i udekorować wg upodobań.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 07-07-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-02 21:40 muffinki
pyszne udały się ?art
przepis bardzo latwy i udany
polecam


komentarze Dodaj komentarz