Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Murzynek - składniki:

1 kostka masła lub margaryny
7 łyżek wody
1 szklanka cukru
3 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki
1 łyżkę oleju słonecznikowego
3-4 żółtka
ubita na sztywno piane z białek
olejek zapachowy

Murzynek - sposób wykonania:

1. margarynę, wodę, cukier i kakao podgrzać do zagotowania i gotować 5 minut na małym ogniu.
2. Odstawić. Od ostudzonej masy odlać 1/2 szklanki na polewę
3. Po całkowitym ostygnięciu do czekoladowej
masy dodać resztę składników czyli: proszek, mąkę, olej, żółtka, ubita piane z białek i olejek zapachowy.
4. Po upieczeniu polać polewą.
5. Pieczemy około 55-60 minut w 170 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-22 14:24 murzynek gotowany!!
13 lat i chcialam spróbowac zrobic

murzynka!!
doskonaly prtzepis najleppiej przelozyc go marmolada i jest pycha!!u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-26 16:46 murzynek
pycha



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-20 18:28 pyatnie
ale to wszystko razem trzeba za gotować??



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-22 18:01 Tytul
jak długo trzeba go piec???????

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-22 18:13 murzynek
dużo zależy od piekarnika ale około 55-60 minut w 170 stopniach C.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-08 16:44 Dobre
Pyszny



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:03 Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam .



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:07 Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz pieklam ciasto w szkole podstawowej .Naprawde polecam !! Prawda jest taka ,ze to najlepszy przepis w całym necie !!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz