Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Murzynek

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Murzynek - składniki:

1 kostka masła lub margaryny
7 łyżek wody
1 szklanka cukru
3 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki
1 łyżkę oleju słonecznikowego
3-4 żółtka
ubita na sztywno piane z białek
olejek zapachowy

Murzynek - sposób wykonania:

Murzynek1. margarynę, wodę, cukier i kakao podgrzać do zagotowania i gotować 5 minut na małym ogniu.
2. Odstawić. Od ostudzonej masy odlać 1/2 szklanki na polewę
3. Po całkowitym ostygnięciu do czekoladowej
masy dodać resztę składników czyli: proszek, mąkę, olej, żółtka, ubita piane z białek i olejek zapachowy.
4. Po upieczeniu polać polewą.
5. Pieczemy około 55-60 minut w 170 stopniach C.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-08 | komentarz [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-22 14:24 murzynek gotowany!!
13 lat i chcialam spróbowac zrobic

murzynka!!
doskonaly prtzepis najleppiej przelozyc go marmolada i jest pycha!!u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-26 16:46 murzynek
pycha



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-20 18:28 pyatnie
ale to wszystko razem trzeba za gotować??



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-22 18:01 Tytul
jak długo trzeba go piec???????

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-22 18:13 murzynek
dużo zależy od piekarnika ale około 55-60 minut w 170 stopniach C.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-08 16:44 Dobre
Pyszny



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:03 Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam .



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:07 Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz pieklam ciasto w szkole podstawowej .Naprawde polecam !! Prawda jest taka ,ze to najlepszy przepis w całym necie !!!


komentarze Dodaj komentarz