Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Murzynek

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Murzynek - składniki:

1 kostka masła lub margaryny
7 łyżek wody
1 szklanka cukru
3 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki
1 łyżkę oleju słonecznikowego
3-4 żółtka
ubita na sztywno piane z białek
olejek zapachowy

Murzynek - sposób wykonania:

Murzynek1. margarynę, wodę, cukier i kakao podgrzać do zagotowania i gotować 5 minut na małym ogniu.
2. Odstawić. Od ostudzonej masy odlać 1/2 szklanki na polewę
3. Po całkowitym ostygnięciu do czekoladowej
masy dodać resztę składników czyli: proszek, mąkę, olej, żółtka, ubita piane z białek i olejek zapachowy.
4. Po upieczeniu polać polewą.
5. Pieczemy około 55-60 minut w 170 stopniach C.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-08 | komentarz [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-22 14:24 murzynek gotowany!!
13 lat i chcialam spróbowac zrobic

murzynka!!
doskonaly prtzepis najleppiej przelozyc go marmolada i jest pycha!!u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-26 16:46 murzynek
pycha



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-20 18:28 pyatnie
ale to wszystko razem trzeba za gotować??



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-22 18:01 Tytul
jak długo trzeba go piec???????

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-22 18:13 murzynek
dużo zależy od piekarnika ale około 55-60 minut w 170 stopniach C.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-08 16:44 Dobre
Pyszny



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:03 Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam .



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:07 Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz pieklam ciasto w szkole podstawowej .Naprawde polecam !! Prawda jest taka ,ze to najlepszy przepis w całym necie !!!


komentarze Dodaj komentarz