Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Murzynek - składniki:

1 kostka masła lub margaryny
7 łyżek wody
1 szklanka cukru
3 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki
1 łyżkę oleju słonecznikowego
3-4 żółtka
ubita na sztywno piane z białek
olejek zapachowy

Murzynek - sposób wykonania:

1. margarynę, wodę, cukier i kakao podgrzać do zagotowania i gotować 5 minut na małym ogniu.
2. Odstawić. Od ostudzonej masy odlać 1/2 szklanki na polewę
3. Po całkowitym ostygnięciu do czekoladowej
masy dodać resztę składników czyli: proszek, mąkę, olej, żółtka, ubita piane z białek i olejek zapachowy.
4. Po upieczeniu polać polewą.
5. Pieczemy około 55-60 minut w 170 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-22 14:24 murzynek gotowany!!
13 lat i chcialam spróbowac zrobic

murzynka!!
doskonaly prtzepis najleppiej przelozyc go marmolada i jest pycha!!u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2009-03-26 16:46 murzynek
pycha



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-20 18:28 pyatnie
ale to wszystko razem trzeba za gotować??



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-22 18:01 Tytul
jak długo trzeba go piec???????

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-22 18:13 murzynek
dużo zależy od piekarnika ale około 55-60 minut w 170 stopniach C.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-08 16:44 Dobre
Pyszny



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:03 Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam .



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-22 9:07 Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz pieklam ciasto w szkole podstawowej .Naprawde polecam !! Prawda jest taka ,ze to najlepszy przepis w całym necie !!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz