Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Murzynek z serem - składniki:

część czekoladowa:
4 łyżki wody
2 łyżki kakao
pół kostki masła
szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
masa serowa:
pół kostki miękkiego masła
60 dag twarogu
szklanka cukru
łyżka cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki krupczatki
3 jajka
masło i bułka tarta do formy


Murzynek z serem - sposób wykonania:

Przepis na dwukolorowy serownik - murzynek z programu Ewa Gotuje. Wodę mieszamy z kakao, masłem i cukrem, gotujemy, odstawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy mąkę (przesianą) połączoną z proszkiem do pieczenia. Żółtka dodajemy do masy i mieszamy mikserem a z białek ubijamy pianę. Ubitą dodajemy do masy i mieszamy mikserem na wolnych obrotach.
Część serowa: masło ucieramy na puch, dodajemy ser (wcześniej dwukrotnie zmielony), cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Całość ucieramy, najlepiej użyć robota.
Do masy dodajemy żółtka a białka ubijamy na pianę a następnie dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą, do formy wylewamy masę czekoladową, następnie na nią za pomocą łyżki wykładamy masę serową. Sernik murzynek pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-17 18:34 Sernik na murzynku, czemu
Witam, mam pytanko. Robie wszystko wedlug przepisu a mimo to serki opada do srodka a murzynek jest na wierzchu po upoieczeniu ciasta. W czym tkwi problem?



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-17 18:48 murzynek sernik
nie wiem nie robiłam akurat tego ciasta ale to co mi przychodzi do głowy - masa serowa jest cięższa dlatego opada na dno le po upieczeniu i przewróceniu "do góry nogami" znowu będzie na górze :D. To taka moja sugestia - proszę spróbować ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-20 11:52 Tytul
Nie wylewamy masy serowej tylko nakładamy ją delikatnie łyżką na wierch w niedużych odstępach u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-25 15:15 Tytul
hej ?art Ja robiłam to ciasto i powiem wam,że nie opadła mi masa serowa.. może to zależeć od świeżości jaj. Czym są świeższe tym bardziej puszyste i ta masa serowa jest przez to lekka. Może problem tkwi w tym,że twarog nie jest dobrze zmielony? Pyszne ciasto. Mogłabym robić co tydzień ! u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-23 20:10 Edzia
A dodałaś mase serową do piany z białek .. bo jeżeli odwrotnie to dlatego może opadać



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-26 12:35 Tytul
ja robiłam i wyszło ok, tylko chyba dałam za mało proszku do sernika



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-03 12:05 :)
Włąsnie sernik w pekarniku wyladowal.Ale z tego co zauwazylam u mnei bezie dosc podobnie ze ser opada na dno. no i wogole troszki niskawy ten sernik. a dalam ilosc proszku wg przepisu



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-27 21:04 Młody ?! kuchcik
No cóż jutro ten dzień zobaczymy, co to wyjdzie? Zastanawiam się tylko, jaką blachę tu użyć.



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-28 15:57 Młody!? Kuchcik
I już postrachu ciasto wyszło palce lizać i blaszka była dobra, ale co najgorsze już go dziewczyny zjadły ha ha. Ciasto urosło jak ta „lala”, ale poziomu nie było żadnego. Zapewne można to osiągnąć podpiekając ciemne ciasto i dopiero na nim masę serową a inaczej to tylko Photoshop i będzie równo. Ciasto smaczne i ciekawe. Pozdrawiam i dziękuje za nowe doznania ha ha.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz