Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Mus czekoladowy

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 tabliczki czekolady gorzkiej
2 łyżki masła
4 łyżki wody
4 jajka
3 łyżki cukru pudru
śmietanka 30%
szczypta soli
listki mięty

Mus czekoladowy - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż się rozpuści. Do masy dodajemy masło i mieszamy aż dobrze się połączy. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru, białka ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru pudru ubijamy na pianę. Do żółtek dodajemy czekoladę, mieszamy. Do masy dodajemy ubite białka oraz ubitą wcześniej pianę 30%. Mus przelewamy do pucharków, dekorujemy listkami mięty.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 26-05-12| Czytano: 11529 razy |komentarz [0]
Mus czekoladowy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz