Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki chińskie

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Farsz:
0,5 kg mięsa mielonego
opakowanie mieszanki chińskiej
fix do potraw chińskich
słoik gotowego sosu chińskiego
pieprz, sól, czosnek
ser żółty tarkowany

Ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
3/4 szklanki wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.

Naleśniki chińskie - sposób wykonania:

Na olej wrzucamy ząbek czosnku, gdy się rozgrzeje dodajemy mięso mielone, smażymy je około 15 minut mieszając, żeby nie przywarło, po czym dodajemy mieszankę warzyw, fix do potraw chińskich i sos, całość dusimy około 15 minut, przyprawiając ewentualnie do smaku.

Gotowe naleśniki napełniamy farszem, zwijamy w rulon i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 29-04-10| Czytano: 12075 razy |komentarz [0]
Naleśniki chińskie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz