Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki szpinakowe

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

25 dag szpinaku - najlepiej młodego
szklanka mąki
3/4 szklanki mleka
2 jajka
2 łyżki masła
szczypta gałki
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki wody mineralnej
olej do smażenia
sól

Naleśniki szpinakowe - sposób wykonania:

Mąkę zmiksować z masłem, mlekiem i wodą (dodać szczyptę gałki), jeśli ciasto jest za gęste należy dodać więcej wody mineralnej, gotową masę odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie wrzątkiem sparzmy szpinak, odsączamy, dodajemy posiekany czosnek utarty z odrobiną soli oraz jaja, wszystko miksujemy. Masę szpinakową przenosimy do ciasta i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej i wysmarowanej olejem patelni smażymy cienkie placki, po usmażeniu z obu stron podajemy je na ciepło polane śmietaną lub masłem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-06-10| Czytano: 8004 razy |komentarz [0]
Naleśniki szpinakowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz