Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

CIASTO:
25 dag mąki
łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody
łyżka rozpuszczonego masła
olejek waniliowy
skórka otarta z cytryny
FARSZ:
puszka brzoskwiń
łyżka cukru
sok z cytryny
20 dag serka homogenizowanego
2 jajka
płatki migdałów
masło

Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach - sposób wykonania:

Mąkę przesianą z cukrem, solą zmiksuj z jajkami, mlekiem, wodą i masłem. Dodaj wedle uznania olejek, skórkę, wymieszaj. Usmaż naleśniki.
Brzoskwinie odcedź, rozgnieć, wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny i serkiem. Masę nakładaj na naleśniki, składaj je w kwadraty. Każdy obtocz w rozmąconym jajku i płatkach migdałowych. Zrumień na maśle.
Podawaj z cząsteczkami brzoskwiń.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
martyna22g | 13-03-11| Czytano: 7448 razy |komentarz [0]
Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz