Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Obwarzanki

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Obwarzanki - składniki:

1kg mąki
12 dkg masła
8 całych jajek
2 szklanki mleka
15 dkg drożdży
olejek arakowy lub waniliowy
spirytus lub ocet (mały kieliszek)
cukier puder(do posypania)

Obwarzanki - sposób wykonania:

ObwarzankiDrożdże rozpuścić na ciepłym mleku dodać cukier (2 łyżki) i 3 łyżki mąki i zrobić rozczyn.
Odstawić do wyrośnięcia. Dodać resztę składników rozwałkować na grubość palca i wykrawać kółka szklanka a w środku kieliszkiem. Poczekać aż podrosną.
Smażyć na gorącym tłuszczu aż zbrązowieje skórka. Posypać obficie cukrem pudrem i gotowe.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 05-07-10 | komentarz [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-02-23 15:47 Tytul
one są pyszne prubowałam



Przepisów
Od
Dodano 2009-05-15 18:57 ja wiem
kto próbował niech napisze co o tym sadzi



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-24 20:22 obwarzanek
to nie jest obwarzanek tylko coś pośredniego



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 10:31 to bajgle
To nie są obwarzanki tylko żydowskie bajgle



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-03 18:48 Tytul
cukier , ile cukru.

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-03 18:58 Tytul
posypujemy cukrem pudrem wedle uznania.


komentarze Dodaj komentarz