Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Obwarzanki - składniki:

1kg mąki
12 dkg masła
8 całych jajek
2 szklanki mleka
15 dkg drożdży
olejek arakowy lub waniliowy
spirytus lub ocet (mały kieliszek)
cukier puder(do posypania)

Obwarzanki - sposób wykonania:

Drożdże rozpuścić na ciepłym mleku dodać cukier (2 łyżki) i 3 łyżki mąki i zrobić rozczyn.
Odstawić do wyrośnięcia. Dodać resztę składników rozwałkować na grubość palca i wykrawać kółka szklanka a w środku kieliszkiem. Poczekać aż podrosną.
Smażyć na gorącym tłuszczu aż zbrązowieje skórka. Posypać obficie cukrem pudrem i gotowe.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-02-23 15:47 Tytul
one są pyszne prubowałam



Przepisów
Od
Dodano 2009-05-15 18:57 ja wiem
kto próbował niech napisze co o tym sadzi



Przepisów
Od
Dodano 2009-07-24 20:22 obwarzanek
to nie jest obwarzanek tylko coś pośredniego



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 10:31 to bajgle
To nie są obwarzanki tylko żydowskie bajgle



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-03 18:48 Tytul
cukier , ile cukru.

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-03 18:58 Tytul
posypujemy cukrem pudrem wedle uznania.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz