Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Pączki

Czas 50 minut Porcji 25 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Obwarzanki twarogowe - składniki:

SKŁADNIKI NA 25 SZTUK:
-30 dag mąki pszennej
-25dag twarogu
-jajko
-2 łyżki śmietany
-2 lub 3 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
-cukier puder do posypania
-olej do głębokiego smażenia.

Obwarzanki twarogowe - sposób wykonania:

1.Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do niej zmielony twaróg oraz śmietanę. Następnie wlej dobrze ubite jajko z cukrem. Wszystkie składniki połącz,siekając nożem a następnie zagnieć ciasto.
2. Na oprószone mąką stolnicy rozwałkuj przygotowane ciasto na placek grubości około 1 centymetra. Szklanką wykrój krążki,a w ich środku zrób kieliszkiem dziurki. Resztki ciasta ponownie zagniataj i wycinaj z nich oponki.
3. Smaż ciastka na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (ale uważaj,by nie przypiec ich za bardzo!!). Wyjmij z tłuszczu,osącz na papierowym ręczniku kuchennym,oprósz przez sitko cukrem pudrem (możesz dosypać także odrobinę cukru waniliowego lub szczyptę cynamonu). Podawaj dobrze wystudzone z filiżanką owocowej herbaty> SMACZNEGO
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-16 14:27 obwarzanki twarogowe
bardzo szybki i łatwy przepis to ogromny plus, jednak same obwarzanki jak dla mnie tłuste i mało wyraziste w smaku smutny



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-18 15:27 Tytul
jak dla mie są super bardzo łatwe do zrobienia i szybko sie robi smacznego



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-20 17:11 Tytul
mogą być, dobre są tylko trzeba rozwałkowywać grubo , bo jazwałkowałam jak na pierogi , i były za cienkie.,


kulinarne przepisy Dodaj komentarz