Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Odchudzająca zupa kapuściana - składniki:

główka kapusty
2 papryki
2 cebule
1 seler naciowy
4 pomidory lub 1 puszka
2 ząbki czosnku
1 bulwa kopru włoskiego
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Odchudzająca zupa kapuściana - sposób wykonania:

Przepis Ewy Wachowicz, zupa jest naprawdę smaczna.
Kapustę myjemy kroimy w ćwiartki, szatkujemy drobno odrzucając głąb.
Wrzucamy ją do garnka, zalewamy woda i gotujemy, gdy woda zawrze kapustę odcedzamy.
Warzywa myjemy, seler kroimy w plasterki, w papryce odrzucamy gniazda nasienne kroimy je w kostkę.
Koper kroimy w cienkie paski, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty po czym dodajemy obrane ze skóry pomidory (sparzone wrzątkiem wówczas skóra schodzi idealnie).
Całość zalewamy 3 litrami wody, doprawiamy liściem, zielem i ziołami prowansalskimi.
Zupę gotujemy 30 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i posypujemy natką pietruszki.
Zupa jest pyszna, oczywiście najlepiej smakuje pierwszego dnia u?miech
Pamiętajmy by przechowywać ją w lodówce a każdorazowo odgrzewać tylko tyle ile zjemy.
Trzeciego dnia zupę możemy urozmaicić poprzez dodatek chili, imbiru lub sosu sojowego (tak jak radzi Autorka).
Smacznego chudnięcia u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2014-06-10 19:52 Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uważam, że nazywanie jednej zupy "odchudzającą" jest błędem, większość takich jest... Może prócz jakiejś grochówki. Dlatego warto ogólnie jeść duzo zup, to na pewno poprawi naszą sylwetkę.
[wymoderowano: spam strony www]


kulinarne przepisy Dodaj komentarz