Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Odchudzająca zupa kapuściana - składniki:

główka kapusty
2 papryki
2 cebule
1 seler naciowy
4 pomidory lub 1 puszka
2 ząbki czosnku
1 bulwa kopru włoskiego
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Odchudzająca zupa kapuściana - sposób wykonania:

Przepis Ewy Wachowicz, zupa jest naprawdę smaczna.
Kapustę myjemy kroimy w ćwiartki, szatkujemy drobno odrzucając głąb.
Wrzucamy ją do garnka, zalewamy woda i gotujemy, gdy woda zawrze kapustę odcedzamy.
Warzywa myjemy, seler kroimy w plasterki, w papryce odrzucamy gniazda nasienne kroimy je w kostkę.
Koper kroimy w cienkie paski, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty po czym dodajemy obrane ze skóry pomidory (sparzone wrzątkiem wówczas skóra schodzi idealnie).
Całość zalewamy 3 litrami wody, doprawiamy liściem, zielem i ziołami prowansalskimi.
Zupę gotujemy 30 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i posypujemy natką pietruszki.
Zupa jest pyszna, oczywiście najlepiej smakuje pierwszego dnia u?miech
Pamiętajmy by przechowywać ją w lodówce a każdorazowo odgrzewać tylko tyle ile zjemy.
Trzeciego dnia zupę możemy urozmaicić poprzez dodatek chili, imbiru lub sosu sojowego (tak jak radzi Autorka).
Smacznego chudnięcia u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2014-06-10 19:52 Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uważam, że nazywanie jednej zupy "odchudzającą" jest błędem, większość takich jest... Może prócz jakiejś grochówki. Dlatego warto ogólnie jeść duzo zup, to na pewno poprawi naszą sylwetkę.
[wymoderowano: spam strony www]


kulinarne przepisy Dodaj komentarz