Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Odchudzająca zupa kapuściana

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Odchudzająca zupa kapuściana - składniki:

główka kapusty
2 papryki
2 cebule
1 seler naciowy
4 pomidory lub 1 puszka
2 ząbki czosnku
1 bulwa kopru włoskiego
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Odchudzająca zupa kapuściana - sposób wykonania:

Odchudzająca zupa kapuścianaPrzepis Ewy Wachowicz, zupa jest naprawdę smaczna.
Kapustę myjemy kroimy w ćwiartki, szatkujemy drobno odrzucając głąb.
Wrzucamy ją do garnka, zalewamy woda i gotujemy, gdy woda zawrze kapustę odcedzamy.
Warzywa myjemy, seler kroimy w plasterki, w papryce odrzucamy gniazda nasienne kroimy je w kostkę.
Koper kroimy w cienkie paski, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty po czym dodajemy obrane ze skóry pomidory (sparzone wrzątkiem wówczas skóra schodzi idealnie).
Całość zalewamy 3 litrami wody, doprawiamy liściem, zielem i ziołami prowansalskimi.
Zupę gotujemy 30 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i posypujemy natką pietruszki.
Zupa jest pyszna, oczywiście najlepiej smakuje pierwszego dnia u?miech
Pamiętajmy by przechowywać ją w lodówce a każdorazowo odgrzewać tylko tyle ile zjemy.
Trzeciego dnia zupę możemy urozmaicić poprzez dodatek chili, imbiru lub sosu sojowego (tak jak radzi Autorka).
Smacznego chudnięcia u?miech

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 28-10-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2014-06-10 19:52 Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uważam, że nazywanie jednej zupy "odchudzającą" jest błędem, większość takich jest... Może prócz jakiejś grochówki. Dlatego warto ogólnie jeść duzo zup, to na pewno poprawi naszą sylwetkę.
[wymoderowano: spam strony www]


komentarze Dodaj komentarz