Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Odchudzająca zupa kapuściana - składniki:

główka kapusty
2 papryki
2 cebule
1 seler naciowy
4 pomidory lub 1 puszka
2 ząbki czosnku
1 bulwa kopru włoskiego
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Odchudzająca zupa kapuściana - sposób wykonania:

Przepis Ewy Wachowicz, zupa jest naprawdę smaczna.
Kapustę myjemy kroimy w ćwiartki, szatkujemy drobno odrzucając głąb.
Wrzucamy ją do garnka, zalewamy woda i gotujemy, gdy woda zawrze kapustę odcedzamy.
Warzywa myjemy, seler kroimy w plasterki, w papryce odrzucamy gniazda nasienne kroimy je w kostkę.
Koper kroimy w cienkie paski, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty po czym dodajemy obrane ze skóry pomidory (sparzone wrzątkiem wówczas skóra schodzi idealnie).
Całość zalewamy 3 litrami wody, doprawiamy liściem, zielem i ziołami prowansalskimi.
Zupę gotujemy 30 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i posypujemy natką pietruszki.
Zupa jest pyszna, oczywiście najlepiej smakuje pierwszego dnia u?miech
Pamiętajmy by przechowywać ją w lodówce a każdorazowo odgrzewać tylko tyle ile zjemy.
Trzeciego dnia zupę możemy urozmaicić poprzez dodatek chili, imbiru lub sosu sojowego (tak jak radzi Autorka).
Smacznego chudnięcia u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz