Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Indie

Ogórki po hindusku

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 1/2 kg ogórków(najlepiej sałatkowych)
3 duże cebule
2 łyżki soli
1 1/2 szklanki octu jabłkowego
1 1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki przyprawy curry
2 łyżeczki mielonego pieprzu
2 łyżeczki ziaren gorczycy

Ogórki po hindusku - sposób wykonania:

Ogórki pokroić w grube talarki,cebulę przekroić na połowy i poszatkować. Ułożyć w misce. Posypać solą, przykryć i odstawić na 3 godziny (płynu,który wypłynie nie należy odlewać). Ocet zagotować z cukrem, dodać curry, pieprz i gorczycę, a następnie wrzucić ogórki raz z płynem. Zagotować na małym ogniu i rozłożyć do słoiczków zalewając ciepłą zalewą, jeśli zalewy zabraknie uzupełnić gorącą wodą-plasterki ogórków powinny być zakryte. Pasteryzować 10 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 28-11-11| Czytano: 21026 razy |komentarz [1]
Ogórki po hindusku komentarz



1 komentarzy

Autor
chapati
2012-11-23 17:31

Kuchnia rodem z Indii jest znakomita. Najbardziej lubię ichniejsze placki, jak by sie nie zwały. Zaraz robię chapati według podanego przepisu. jest tak prosty,że aż się ręce rwą do roboty.

Linia tła strony

Dodaj komentarz