Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Omlet z szynką - składniki:

2 łyżeczki mąki
szczypta vegety
3 jajka
dwa plasterki pomidora
ketchup
szynka
masło
DWIE[!] patelnie
łopatka

Omlet z szynką - sposób wykonania:

Kroimy szynkę w kosteczkę. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z mąką i vegetą.
Nadal miksując łączymy stopniowo białka z żółtkami, następnie rozgrzewamy dwie patelnie na maśle wsypujemy szynkę. Potem wlewamy masę jajeczną i co chwilę sprawdzamy nasz omlet. Kiedy będzie złocistobrązowy BIERZEMY PATELNIE W JEDNĄ RĘKĘ DRUGĄ PATELNIE W DRUGĄ RĘKĘ I PRZERZUCAMY OMLET Z JEDNEJ PATELNI NA DRUGĄ.
Ja przerzucam tak ponieważ bardzo dużo osób przy próbie odwrócenia omleta rozwalają go na kawałki lub omlet ląduje na suficie. Dekorujemy omlet dwoma plasterkami pomidora robiąc "oczy" następnie ketchupem robimy "uśmiechniętą minkę".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz