Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Omlet z szynką - składniki:

2 łyżeczki mąki
szczypta vegety
3 jajka
dwa plasterki pomidora
ketchup
szynka
masło
DWIE[!] patelnie
łopatka

Omlet z szynką - sposób wykonania:

Kroimy szynkę w kosteczkę. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z mąką i vegetą.
Nadal miksując łączymy stopniowo białka z żółtkami, następnie rozgrzewamy dwie patelnie na maśle wsypujemy szynkę. Potem wlewamy masę jajeczną i co chwilę sprawdzamy nasz omlet. Kiedy będzie złocistobrązowy BIERZEMY PATELNIE W JEDNĄ RĘKĘ DRUGĄ PATELNIE W DRUGĄ RĘKĘ I PRZERZUCAMY OMLET Z JEDNEJ PATELNI NA DRUGĄ.
Ja przerzucam tak ponieważ bardzo dużo osób przy próbie odwrócenia omleta rozwalają go na kawałki lub omlet ląduje na suficie. Dekorujemy omlet dwoma plasterkami pomidora robiąc "oczy" następnie ketchupem robimy "uśmiechniętą minkę".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz