Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Omlet z szynką - składniki:

2 łyżeczki mąki
szczypta vegety
3 jajka
dwa plasterki pomidora
ketchup
szynka
masło
DWIE[!] patelnie
łopatka

Omlet z szynką - sposób wykonania:

Kroimy szynkę w kosteczkę. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z mąką i vegetą.
Nadal miksując łączymy stopniowo białka z żółtkami, następnie rozgrzewamy dwie patelnie na maśle wsypujemy szynkę. Potem wlewamy masę jajeczną i co chwilę sprawdzamy nasz omlet. Kiedy będzie złocistobrązowy BIERZEMY PATELNIE W JEDNĄ RĘKĘ DRUGĄ PATELNIE W DRUGĄ RĘKĘ I PRZERZUCAMY OMLET Z JEDNEJ PATELNI NA DRUGĄ.
Ja przerzucam tak ponieważ bardzo dużo osób przy próbie odwrócenia omleta rozwalają go na kawałki lub omlet ląduje na suficie. Dekorujemy omlet dwoma plasterkami pomidora robiąc "oczy" następnie ketchupem robimy "uśmiechniętą minkę".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz