Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Omlet z szynką - składniki:

2 łyżeczki mąki
szczypta vegety
3 jajka
dwa plasterki pomidora
ketchup
szynka
masło
DWIE[!] patelnie
łopatka

Omlet z szynką - sposób wykonania:

Kroimy szynkę w kosteczkę. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z mąką i vegetą.
Nadal miksując łączymy stopniowo białka z żółtkami, następnie rozgrzewamy dwie patelnie na maśle wsypujemy szynkę. Potem wlewamy masę jajeczną i co chwilę sprawdzamy nasz omlet. Kiedy będzie złocistobrązowy BIERZEMY PATELNIE W JEDNĄ RĘKĘ DRUGĄ PATELNIE W DRUGĄ RĘKĘ I PRZERZUCAMY OMLET Z JEDNEJ PATELNI NA DRUGĄ.
Ja przerzucam tak ponieważ bardzo dużo osób przy próbie odwrócenia omleta rozwalają go na kawałki lub omlet ląduje na suficie. Dekorujemy omlet dwoma plasterkami pomidora robiąc "oczy" następnie ketchupem robimy "uśmiechniętą minkę".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz