Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Omlet z szynką

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Omlet z szynką - składniki:

2 łyżeczki mąki
szczypta vegety
3 jajka
dwa plasterki pomidora
ketchup
szynka
masło
DWIE[!] patelnie
łopatka

Omlet z szynką - sposób wykonania:

Omlet z szynką Kroimy szynkę w kosteczkę. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z mąką i vegetą.
Nadal miksując łączymy stopniowo białka z żółtkami, następnie rozgrzewamy dwie patelnie na maśle wsypujemy szynkę. Potem wlewamy masę jajeczną i co chwilę sprawdzamy nasz omlet. Kiedy będzie złocistobrązowy BIERZEMY PATELNIE W JEDNĄ RĘKĘ DRUGĄ PATELNIE W DRUGĄ RĘKĘ I PRZERZUCAMY OMLET Z JEDNEJ PATELNI NA DRUGĄ.
Ja przerzucam tak ponieważ bardzo dużo osób przy próbie odwrócenia omleta rozwalają go na kawałki lub omlet ląduje na suficie. Dekorujemy omlet dwoma plasterkami pomidora robiąc "oczy" następnie ketchupem robimy "uśmiechniętą minkę".

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 06-03-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz