Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Omlet z szynką lub parówkami

Składniki:

4 jajka
4 łyżki mleka
sól, pieprz
około 3 łyżek szczypiorku lub pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju cebulki
4 parówki lub
20 dag szynki
olej, masło
keczup, majonez, musztarda (wg gustu)

Omlet z szynką lub parówkami - sposób wykonania:

Jajka wbij do naczynia, roztrzep z mlekiem, przypraw sola i pieprzem, dodaj zeszkloną cebulkę , parówki ( lub szynkę) pokrój w plastry lub paski i obsmaż na oleju aż będą rumiane.

Na łyżkę rozgrzanego oleju wylej omlet, wraz z przestudzonymi parówkami (szynką), w trakcie smażenia omletu cały czas należy podważać masę nożem aby swobodnie spływała, kiedy całkowicie się zetnie omlet jest gotowy, polewamy go keczupem, musztardą lub majonezem ( albo wszystkim na raz :)) i składamy na pół.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-05-10| Czytano: 12366 razy |komentarz [0]
Omlet z szynką lub parówkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz