Strona główna >> Desery >> Desery owocowe

Owoce w polewie czekoladowej

Czas 30 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g truskawek
4 banany
300 g wiśni i czereśni
kilka malin
polewa czekoladowa
gotowa bita śmietanka
trochę czekolady (jak kto woli mleczna lub gorzka)

Owoce w polewie czekoladowej - sposób wykonania:

Truskawki obmyć i odciąć listki i włożyć do miski. Truskawki pokroić w kostkę. Banany umyć ,obrać i pokroić również w kostkę. Wiśnie i czereśnie umyć i wyciągnąć pestki przekroić na połowy. Malinki też umyć, również przekroić na połowy. Owoce razem wymieszać i odstawić do większej miski. Na lekkim ogniu ,do garnuszka z wodą włożyć polewę i stopić. Gdy polewa stanie się płynna polać owoce. Położyć gotową bitą śmietanę i potrzeć czekoladę na wierzch. PYCHA ! SMACZNEGO !


Prześlij przepis

~Gosc | 25-07-12 | Czytano: 4514 razy | komentarzy [0]
Owoce w polewie czekoladowej komentarz



Opinie i komentarze na temat Owoce w polewie czekoladowej kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Owoce w polewie czekoladowej prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje