Strona główna >>
Desery >>
Desery owocowe Owoce w polewie czekoladowej
Czas 30 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
500 g truskawek
4 banany
300 g wiśni i czereśni
kilka malin
polewa czekoladowa
gotowa bita śmietanka
trochę czekolady (jak kto woli mleczna lub gorzka)
Owoce w polewie czekoladowej - sposób wykonania:
Truskawki obmyć i odciąć listki i włożyć do miski. Truskawki pokroić w kostkę. Banany umyć ,obrać i pokroić również w kostkę. Wiśnie i czereśnie umyć i wyciągnąć pestki przekroić na połowy. Malinki też umyć, również przekroić na połowy. Owoce razem wymieszać i odstawić do większej miski. Na lekkim ogniu ,do garnuszka z wodą włożyć polewę i stopić. Gdy polewa stanie się płynna polać owoce. Położyć gotową bitą śmietanę i potrzeć czekoladę na wierzch. PYCHA ! SMACZNEGO !
Prześlij przepis ~Gosc | 25-07-12 | Czytano: 4514 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Owoce w polewie czekoladowej prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują