Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na nale¶niki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywi¶cie dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak kto¶ chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Desery >> P±czki

Czas 35 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki serowe - składniki:

2,5 szklanki m±ki
2 serki homogenizowane waniliowe (po 125 g)
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do pospania
olej do smażenia

P±czki serowe - sposób wykonania:

Bardzo prosty i szybki przepis na ¶wietne p±czusie na tak zwany "jeden kęs". Idealne na przek±skę, zwłaszcza w karnawale.
Wszystkie składniki mieszamy w misce na gładkie ciasto, do mieszania najlepiej użyć miksera, będziemy mieć wówczas pewno¶ć, że nie zrobi± się grudki. Oczywi¶cie m±kę najlepiej przesiać, spulchni to ciasto. P±czusie nakładamy za pomoc± łyżki i smażymy je w głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Po usmażeniu z każdej strony na rumiano, os±czamy na papierowym ręczniku. Obficie posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : ¶niadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz