Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci
Porady Kulinarne





Komentarze


Goł±bki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Goł±bki bez zawijania Tytul
Szybki goł±bki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilo¶ci ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zreszt± i tak nie ma tam glutenu dlatego nie ro¶nie
mielenie otr±b to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki s± rewelacyjne! Po prostu ¶wietne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Nale¶niki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygl±da rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo co¶ za mn± chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> P±czki

Czas 35 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki serowe - składniki:

2,5 szklanki m±ki
2 serki homogenizowane waniliowe (po 125 g)
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do pospania
olej do smażenia

P±czki serowe - sposób wykonania:

Bardzo prosty i szybki przepis na ¶wietne p±czusie na tak zwany "jeden kęs". Idealne na przek±skę, zwłaszcza w karnawale.
Wszystkie składniki mieszamy w misce na gładkie ciasto, do mieszania najlepiej użyć miksera, będziemy mieć wówczas pewno¶ć, że nie zrobi± się grudki. Oczywi¶cie m±kę najlepiej przesiać, spulchni to ciasto. P±czusie nakładamy za pomoc± łyżki i smażymy je w głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Po usmażeniu z każdej strony na rumiano, os±czamy na papierowym ręczniku. Obficie posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : ¶niadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz