Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzaj±
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzaj±ca zupa kapu¶ciana Zupa odchudzaj±ca.
tylko z tak± zup± nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Desery >> P±czki

Czas 55 minut Porcji 20 Trudno¶ć ¶rednie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki ziemniaczane - składniki:

1 kg m±ki
1 kg ziemniaków
4 jajka
10 dag drożdży
pół szklanki cukru
pół kostki margaryny
1 łyżka octu lub spirytusu
olej do smażenia
marmolada do wypełnienia

P±czki ziemniaczane - sposób wykonania:

Bardzo proste i niezwykle smaczne. Dodatek ugotowanych ziemniaków sprawia, że ciasto jest delikatne, mięciutkie i bardzo wilgotne. Naprawdę polecam ten przepis.
Obrane ziemniaki gotujemy, następnie mielimy w maszynce lub przepuszczamy przez praskę.
Do ostudzonych dodajemy margarynę. Drożdże mieszamy z cukrem, gdy się rozpuszcz± dodajemy je do ziemniaków, dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajka, dodajemy m±kę oraz spirytus i ponownie dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyro¶nięcia. Stolnice obsypujemy m±k±, gdy ciasto podwoi objęto¶ć wałkujemy je na grubo¶ć około 2 cm. Wycinamy kółka. Na ¶rodek każdego nakładamy łyżeczkę marmolady, zlepiamy. Smażymy na głębokim oleju, po wyjęciu os±czamy, posypujemy cukrem pudrem.
Z podanej proporcji wyjdzie nam ¶rednio 45 p±czków u?miech.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : ¶niadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-28 13:16 Ile należy dodać jajek?
Nie ma tej informacji w przepisie.



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-28 13:24 P±czki
4 jajka. Już oczywi¶cie poprawione!



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-13 14:17 Tytul
dodajemy tylko 4jaja i to wystarczy czy nie będ± twarde



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-31 22:09 Tytul
wykonanie proste a p±czki wy¶mienite -polecam



Przepisów
Od
Dodano 2014-01-29 16:43 Tytul
Przepis extra, proste do wykonania, pyszne paczki, szybko znikaja z talerza, goraco polecam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz