Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Paluszki z makiem

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 szklanki mąki
2 jajka
pół szklanki śmietany
5 dag drożdży
1 margaryna
sól, pieprz
łyżeczka cukru

jajko
mak
lub sezam

Paluszki z makiem - sposób wykonania:

Bardzo szybka i prosta przekąska na imprezę. Margarynę siekamy z mąką, drożdże rozcieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wyrabiając ciasto.
Rozwałkowujemy je na placek i wycinamy cienkie paski. Każdy pasek smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy makiem lub sezamem.
Odstawiamy na parę minut aby podrosły, pieczemy w temperaturze 200 stopni do momentu aż paluchy uzyskają rumiany złoty kolor.


Prześlij przepis

mewa80 | 14-10-10 | Czytano: 10270 razy | komentarzy [0]
Paluszki z makiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Paluszki z makiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Paluszki z makiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje