Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka faszerowana mięsem - składniki:

4 papryki (dowolnego koloru)
pół kg mielonego mięsa (szynka lub łopatka)
100 g ryżu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz
olej

Sos pomidorowy:
2 szklanki bulionu (może być z kostki)
pomidory (świeże lub koncentrat pomidorowy z kartonika)

Papryka faszerowana mięsem - sposób wykonania:

Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.
W papryce odcinamy wierzch, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, suszymy.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę, szklimy na oleju. Ryż gotujemy w leciutko osolonej wodzie. Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy cebulkę, jajko, przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy "czapeczką".
Bulion zagotowujemy, dodajemy pozbawione skórki pomidory (lub koncentrat) - gdy pomidory się lekko rozgotują miksujemy je blenderem na gładki sos. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, układamy w nich papryki.
Pieczemy około 45 minut w 200 stopniach C.
Czas przygotowania nie obejmuje czasu pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz