Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Papryka faszerowana mięsem

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka faszerowana mięsem - składniki:

4 papryki (dowolnego koloru)
pół kg mielonego mięsa (szynka lub łopatka)
100 g ryżu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz
olej

Sos pomidorowy:
2 szklanki bulionu (może być z kostki)
pomidory (świeże lub koncentrat pomidorowy z kartonika)

Papryka faszerowana mięsem - sposób wykonania:

Papryka faszerowana mięsemPrzepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.
W papryce odcinamy wierzch, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, suszymy.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę, szklimy na oleju. Ryż gotujemy w leciutko osolonej wodzie. Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy cebulkę, jajko, przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy "czapeczką".
Bulion zagotowujemy, dodajemy pozbawione skórki pomidory (lub koncentrat) - gdy pomidory się lekko rozgotują miksujemy je blenderem na gładki sos. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, układamy w nich papryki.
Pieczemy około 45 minut w 200 stopniach C.
Czas przygotowania nie obejmuje czasu pieczenia.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 08-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz