Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka faszerowana mięsem - składniki:

4 papryki (dowolnego koloru)
pół kg mielonego mięsa (szynka lub łopatka)
100 g ryżu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz
olej

Sos pomidorowy:
2 szklanki bulionu (może być z kostki)
pomidory (świeże lub koncentrat pomidorowy z kartonika)

Papryka faszerowana mięsem - sposób wykonania:

Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.
W papryce odcinamy wierzch, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, suszymy.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę, szklimy na oleju. Ryż gotujemy w leciutko osolonej wodzie. Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy cebulkę, jajko, przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy paprykę, przykrywamy "czapeczką".
Bulion zagotowujemy, dodajemy pozbawione skórki pomidory (lub koncentrat) - gdy pomidory się lekko rozgotują miksujemy je blenderem na gładki sos. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, układamy w nich papryki.
Pieczemy około 45 minut w 200 stopniach C.
Czas przygotowania nie obejmuje czasu pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz