Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Papryka konserwowa

Czas 45 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg kolorowej papryki
12 ząbków czosnku
kilka gałązek kopru
6 łyżek oleju
2 łyżki gorczycy
kilka listków laurowych

Zalewa:
pół litra octu 10%
6 łyżek oleju
6 dag soli
20 dag cukru
kilka ziaren ziela angielskiego

Papryka konserwowa - sposób wykonania:

Z podanych składników gotujemy zalewę.
Papryki myjemy, przekrajemy na pół, usuwamy gniazda nasienne, koper myjemy, czosnek obieramy. Na dno każdego słoika (3) wlewamy po 2 łyżki oleju, układamy paprykę, dodajemy po 4 ząbki czosnku i gałązce kopru, wsypujemy ziarna gorczycy i po liściu laurowym, zalewamy zalewą (zostawiając 1 cm wolnej powierzchni). Zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut. Jeśli lubimy pikantne potrawy do każdego słoika możemy dodać po kawałeczku papryki chili.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 14620 razy | komentarzy [0]
Papryka konserwowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Papryka konserwowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka konserwowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje