Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Czas 45 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka konserwowa - składniki:

2 kg kolorowej papryki
12 ząbków czosnku
kilka gałązek kopru
6 łyżek oleju
2 łyżki gorczycy
kilka listków laurowych

Zalewa:
pół litra octu 10%
6 łyżek oleju
6 dag soli
20 dag cukru
kilka ziaren ziela angielskiego

Papryka konserwowa - sposób wykonania:

Z podanych składników gotujemy zalewę.
Papryki myjemy, przekrajemy na pół, usuwamy gniazda nasienne, koper myjemy, czosnek obieramy. Na dno każdego słoika (3) wlewamy po 2 łyżki oleju, układamy paprykę, dodajemy po 4 ząbki czosnku i gałązce kopru, wsypujemy ziarna gorczycy i po liściu laurowym, zalewamy zalewą (zostawiając 1 cm wolnej powierzchni). Zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut. Jeśli lubimy pikantne potrawy do każdego słoika możemy dodać po kawałeczku papryki chili.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz