Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Papryka konserwowa

Czas 45 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka konserwowa - składniki:

2 kg kolorowej papryki
12 ząbków czosnku
kilka gałązek kopru
6 łyżek oleju
2 łyżki gorczycy
kilka listków laurowych

Zalewa:
pół litra octu 10%
6 łyżek oleju
6 dag soli
20 dag cukru
kilka ziaren ziela angielskiego

Papryka konserwowa - sposób wykonania:

Papryka konserwowaZ podanych składników gotujemy zalewę.
Papryki myjemy, przekrajemy na pół, usuwamy gniazda nasienne, koper myjemy, czosnek obieramy. Na dno każdego słoika (3) wlewamy po 2 łyżki oleju, układamy paprykę, dodajemy po 4 ząbki czosnku i gałązce kopru, wsypujemy ziarna gorczycy i po liściu laurowym, zalewamy zalewą (zostawiając 1 cm wolnej powierzchni). Zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut. Jeśli lubimy pikantne potrawy do każdego słoika możemy dodać po kawałeczku papryki chili.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 01-06-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz