Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Papryka na zimę

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 kg papryki
- liść laurowy
- ziele angielskie

Zalewa:
- 1 szklanka octu 10%
- 8 szklanek wody
- 5 łyżek cukru
- 2,5 łyżki gruboziarnistej soli

Papryka na zimę - sposób wykonania:

Czas przygotować paprykę na zimę. Paprykę myjemy, wyrzucamy miąższ ze środka. Paprykę przekrajemy w pionowe pasy.
Tak przygotowaną paprykę wkładamy dość ciasno do słoika. Dodajemy po łyżeczce oleju na słoik i zalewamy gorącym wywarem.
Pasteryzujemy przez około 10 - 15 minut. Z podanych proporcji wychodzi około 10 słoików.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 12-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz