Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Papryka na zimę

Czas 60 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 kg papryki
- liść laurowy
- ziele angielskie

Zalewa:
- 1 szklanka octu 10%
- 8 szklanek wody
- 5 łyżek cukru
- 2,5 łyżki gruboziarnistej soli

Papryka na zimę - sposób wykonania:

Czas przygotować paprykę na zimę. Paprykę myjemy, wyrzucamy miąższ ze środka. Paprykę przekrajemy w pionowe pasy.
Tak przygotowaną paprykę wkładamy dość ciasno do słoika. Dodajemy po łyżeczce oleju na słoik i zalewamy gorącym wywarem.
Pasteryzujemy przez około 10 - 15 minut. Z podanych proporcji wychodzi około 10 słoików.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 12-07-10 | Czytano: 17435 razy | komentarzy [0]
Papryka na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Papryka na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje