Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka nadziewana warzywami - składniki:

- 4 jędrne papryki
- 20 dkg marchwi
- 10 dkg pietruszki
- 10 dkg selera
- 20 dkg cebuli
- 25 dkg pomidorów lub 50 gram koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- nać pietruszki
- przyprawy: sól, cukier, sproszkowana papryka, kwasek cytrynowy

Papryka nadziewana warzywami - sposób wykonania:

Przyrządzając paprykę nadziewaną warzywami zaczynamy od nadzienia. Cebulę pokrojoną w kostkę przysmażamy na oleju. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę, a pozostałe warzywa kroimy w paseczki, dodajemy do smażącej się cebuli i krótko podduszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami.

W międzyczasie pieczemy paprykę, następnie obieramy ją ze skórki, przekrajemy wzdłuż na pół i wyjmujemy pestki i miąższ.

Przygotowanym nadzieniem napełniamy paprykę, układamy w płaskim naczyniu polanym olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Paprykę nadziewaną warzywami podajemy na gorąco lub zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzywami można łączyć z ryżem. Wówczas do zmniejszonej porcji warzyw dodajemy 100 gram ryżu ugotowanego na sypko. Pod koniec duszenia paprykę można zalać sosem pomidorowym.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz