Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka nadziewana warzywami - składniki:

- 4 jędrne papryki
- 20 dkg marchwi
- 10 dkg pietruszki
- 10 dkg selera
- 20 dkg cebuli
- 25 dkg pomidorów lub 50 gram koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- nać pietruszki
- przyprawy: sól, cukier, sproszkowana papryka, kwasek cytrynowy

Papryka nadziewana warzywami - sposób wykonania:

Przyrządzając paprykę nadziewaną warzywami zaczynamy od nadzienia. Cebulę pokrojoną w kostkę przysmażamy na oleju. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę, a pozostałe warzywa kroimy w paseczki, dodajemy do smażącej się cebuli i krótko podduszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami.

W międzyczasie pieczemy paprykę, następnie obieramy ją ze skórki, przekrajemy wzdłuż na pół i wyjmujemy pestki i miąższ.

Przygotowanym nadzieniem napełniamy paprykę, układamy w płaskim naczyniu polanym olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Paprykę nadziewaną warzywami podajemy na gorąco lub zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzywami można łączyć z ryżem. Wówczas do zmniejszonej porcji warzyw dodajemy 100 gram ryżu ugotowanego na sypko. Pod koniec duszenia paprykę można zalać sosem pomidorowym.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz