Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Papryka nadziewana warzywami

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Papryka nadziewana warzywami - składniki:

- 4 jędrne papryki
- 20 dkg marchwi
- 10 dkg pietruszki
- 10 dkg selera
- 20 dkg cebuli
- 25 dkg pomidorów lub 50 gram koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- nać pietruszki
- przyprawy: sól, cukier, sproszkowana papryka, kwasek cytrynowy

Papryka nadziewana warzywami - sposób wykonania:

Papryka nadziewana warzywamiPrzyrządzając paprykę nadziewaną warzywami zaczynamy od nadzienia. Cebulę pokrojoną w kostkę przysmażamy na oleju. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę, a pozostałe warzywa kroimy w paseczki, dodajemy do smażącej się cebuli i krótko podduszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami.

W międzyczasie pieczemy paprykę, następnie obieramy ją ze skórki, przekrajemy wzdłuż na pół i wyjmujemy pestki i miąższ.

Przygotowanym nadzieniem napełniamy paprykę, układamy w płaskim naczyniu polanym olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Paprykę nadziewaną warzywami podajemy na gorąco lub zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzywami można łączyć z ryżem. Wówczas do zmniejszonej porcji warzyw dodajemy 100 gram ryżu ugotowanego na sypko. Pod koniec duszenia paprykę można zalać sosem pomidorowym.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 01-08-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz