Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Paprykowy krem z pomarańczą

Czas 25 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 czerwone papryki
4 łyżki oleju z winogron
sok z 2 pomarańczy
1 szklanka wody
szczypta pieprzu do smaku
łyżka sosu sojowego

Paprykowy krem z pomarańczą - sposób wykonania:

Pyszna zupa z papryki i pomarańczy. Paprykę kroimy w kostkę, do garnka wlewamy olej, gdy się rozgrzeje dodajemy paprykę i chwilę smażymy mieszając aby nie przywarła.
Z pomarańczy wyciskamy sok, wlewamy do papryki, chwilę dusimy pod przykryciem następnie wlewamy 1 szklankę wody i dusimy do momentu aż papryka będzie miękka. Gdy tak się stanie całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Pyszny krem z papryki gotowy.


Prześlij przepis

mewa80 | 03-09-11 | Czytano: 10175 razy | komentarzy [0]
Paprykowy krem z pomarańczą komentarz



Opinie i komentarze na temat Paprykowy krem z pomarańczą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Paprykowy krem z pomarańczą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje