Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pascha wielkanocna - składniki:

1 kilogram twarogu
kostka masła (200 g)
szklanka śmietany 30%
5 żółtek
250 g cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
bakalie:
100 g rodzynek
100 g migdałów (bez skóry)
100 g skórki pomarańczowej

można dodać tez inne bakalie - wg uznania i gustu

Pascha wielkanocna - sposób wykonania:

Twaróg mielimy 3 krotnie. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, migdały siekamy. Do utartych żółtek dodajemy śmietanę a następnie miskę umieszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy, do momentu aż masa zgęstniej. Gdy tak się stanie masę zdejmujemy dodajemy do niej masło i twaróg oraz bakalie - mieszamy. Masę umieszczamy w formie wyścielonej gazą, masę układamy ciasno więc dobrze jest docisnąć ją łyżką a następnie przykryć spodkiem lub talerzykiem i obciążyć. Tak przygotowaną paschę na kilka godzin wstawiamy do lodówki, wyjmujemy przewracając formę do góry dnem. Wyjętą paschę dekorujemy skórką pomarańczową i innymi bakaliami.
Pascha jest najsmaczniejsza w temperaturze pokojowej.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz