Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Pasta paprykowo pomidorowa

Czas 75 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg pomidorów
4 duże papryki (czerwone)
2 cebule
kawałek ostrej papryczki
4 ząbki czosnku
2 łyżki octu winnego
2 łyżki cukru
2 łyżki oliwy
sól, wegeta, majeranek, pieprz ziołowy

Pasta paprykowo pomidorowa - sposób wykonania:

Pasta paprykowo-pomidorowa na zimę, robiona do słoików fantastycznie zastępuje keczup - świetnie pasuje do wędlin, zapiekanek i innych potraw.
W dodatku jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy, dodajemy przyprawy i gotujemy około godziny, po czym miksujemy i przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 11-08-10 | Czytano: 18555 razy | komentarzy [0]
Pasta paprykowo pomidorowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Pasta paprykowo pomidorowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasta paprykowo pomidorowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje