Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Pasta z awokado

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 awokado
1 ogórek szklarniowy
sok z połowy cytryny
kilka kropli tabasco
garść zieleniny dowolnej czyli pietruszka, koperek
6 czarnych oliwek bez pestek
sól, pieprz

Pasta z awokado - sposób wykonania:

Wspaniałe uzupełnienie mięsnych dań.Awokado obieramy, pestkę odrzucamy,rozdziobujemy miąższ widelcem, dodajemy potarkowanego ogórka oraz sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę Doprawiamy do smaku, dodajemy zieleninę i kilka kropel tabasco.
Przed podaniem pastę schładzamy, serwujemy w małych miseczkach, posypaną drobno posiekanymi oliwkami.


Prześlij przepis

mewa80 | 09-10-10 | Czytano: 9323 razy | komentarzy [1]
Pasta z awokado komentarz



Opinie i komentarze na temat Pasta z awokado kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasta z awokado prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
zrobiłam
2010-10-14 9:19

i przyznam, że smakowe :) smak jak z orzechów, dodałam kilka kropli sosu sojowego. A i trzeba uważać przy wyborze awokado - musi być miękkie, jeśli nie jest to musi nam dojrzeć w domu :) wtedy skórka się łatwo ugina

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje