Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Paszteciki z kiszona kapustą

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag kapusty kiszonej
olej
2 żółtka
pieprz, kminek, tymianek, majeranek

Paszteciki z kiszona kapustą - sposób wykonania:

Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ją wcześniej pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po 25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.


Prześlij przepis

mewa80 | 15-10-10 | Czytano: 18912 razy | komentarzy [1]
Paszteciki z kiszona kapustą komentarz



Opinie i komentarze na temat Paszteciki z kiszona kapustą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Paszteciki z kiszona kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2013-09-27 13:12

Witam!mam wielka ochote na te paszteciki ale nie rozumiem do konca jak je uformowac z tych prostokątów prosze o bardziej szczególowe wyjasnienie
dziekuje

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje