Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Pasztet wegetariański z cukinii

Czas 85 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii (osączonej z nadmiaru soku)
1,5 szklanki bułki tartej
1 cebula
200 g tartego żółtego sera
2 marchewki
4 jajka
pół szklanki oleju
pieprz, sól
posiekana natka pietruszki

Pasztet wegetariański z cukinii - sposób wykonania:

Cukinię mieszamy z potarkowaną na grubiej tarce marchewką i cebulą, dodajemy przyprawy (wedle uznania), żółtka, olej, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Mieszamy a na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.
Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo podsypać bułka tartą) formy do keksa. Pieczemy godzinę w 200 stopniach C.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 01-10-10| Czytano: 13695 razy |komentarz [0]
Pasztet wegetariański z cukinii komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz