Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pasztet z królika

Czas 85 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z królika - składniki:

1 królik
1 golonka
250 gram wątróbki drobiowej
200 gram słoniny
5 jajek
kilka suszonych grzybów
1/3 selera
2 cebule
1 marchewka
1 pietruszka
bułka namoczona w mleku
1 łyżeczka imbiru

Pasztet z królika - sposób wykonania:

Pasztet z królikaKrólika i golonkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości, studzimy. Następnie oddzielamy mięso od kości i mielimy razem z warzywami i suszonymi grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę, przesmażamy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem a bułkę namaczamy w mleku.
Słoninę z cebulą oraz odcedzoną wątróbkę i wyciśniętą bułkę mielimy i dodajemy do mięsa, mieszamy i wbijamy jajka. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką, dokładnie mieszamy. masę przenosimy do 2 keksówek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką, pieczemy godzinę w 180 stopniach C.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 08-12-12 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz