Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pasztet z królika

Czas 85 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z królika - składniki:

1 królik
1 golonka
250 gram wątróbki drobiowej
200 gram słoniny
5 jajek
kilka suszonych grzybów
1/3 selera
2 cebule
1 marchewka
1 pietruszka
bułka namoczona w mleku
1 łyżeczka imbiru

Pasztet z królika - sposób wykonania:

Pasztet z królikaKrólika i golonkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości, studzimy. Następnie oddzielamy mięso od kości i mielimy razem z warzywami i suszonymi grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę, przesmażamy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem a bułkę namaczamy w mleku.
Słoninę z cebulą oraz odcedzoną wątróbkę i wyciśniętą bułkę mielimy i dodajemy do mięsa, mieszamy i wbijamy jajka. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką, dokładnie mieszamy. masę przenosimy do 2 keksówek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką, pieczemy godzinę w 180 stopniach C.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 08-12-12 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz