Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 85 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z królika - składniki:

1 królik
1 golonka
250 gram wątróbki drobiowej
200 gram słoniny
5 jajek
kilka suszonych grzybów
1/3 selera
2 cebule
1 marchewka
1 pietruszka
bułka namoczona w mleku
1 łyżeczka imbiru

Pasztet z królika - sposób wykonania:

Królika i golonkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości, studzimy. Następnie oddzielamy mięso od kości i mielimy razem z warzywami i suszonymi grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę, przesmażamy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem a bułkę namaczamy w mleku.
Słoninę z cebulą oraz odcedzoną wątróbkę i wyciśniętą bułkę mielimy i dodajemy do mięsa, mieszamy i wbijamy jajka. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką, dokładnie mieszamy. masę przenosimy do 2 keksówek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką, pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz