Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pasztet z selera

Czas 85 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg selera
1 cebula
125 g czyli pół kostki masła (lub margaryny)
pół szklanki wywaru z suszonych grzybów
łyżka sosu sojowego
sól
pieprz (około łyżeczki)
2 ząbki czosnku
3 jajka
pół szklanki bułki tartej
2 łyżki chrzanu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Pasztet z selera - sposób wykonania:

Seler obrać, pokroić. Ścieramy na oczkach warzywnych, ścieramy też cebulę. Całość przekładamy do garnka. Dodajemy też resztę składników i gotujemy przez godzinę. Doprawiamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Jajka roztrzepujemy w misce i dodajemy do masy selerowej. Dodajemy też bułkę i chrzan oraz gałkę muszkatołową. Mieszamy. Foremkę keksową smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę (góra dół).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 12-02-11| Czytano: 52287 razy |komentarz [4]
Pasztet z selera komentarz



4 komentarzy

Autor
Tytul
2011-03-21 17:32

Pasztet pyszny polecam !!!!!!!

Autor
Tytul
2011-08-24 18:46

Pasztet jest przepyszny.Bardzo smakował moim bliskim .Pozdrawiam i polecam.

Autor
Tytul
2011-08-31 16:31

Pasztet trochę jałowy i wymaga dłuższego pieczenia niż godzina.Był trochę żadki może przez to ,że dałam pół kilo selera po obraniu a może powinno być przed?

Autor
pasztet z selera
2011-08-31 19:31

hmm, a może jest jeszcze ciepły i nie związał się zbyt dobrze? radzę poczekać do jutra :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz