Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 25 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
0,5 kg pieczarek
bułka tarta
2 jaja
cebula nie za duża
ziemniak surowy nie za duży
pieprz, sól
olej roślinny

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - sposób wykonania:

Pieczarki myjemy (ja jeszcze je obieram), usuwamy ogonki. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy startą cebulę i ziemniaka, jajko i trochę bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy,(można przyprawić według własnego uznania).
Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i kładziemy do nagrzanego oleju w patelni, mięsem do góry.

Ogonki z pieczarek możemy pokroić, przyprawić i usmażyć, dodać do mięsa mielonego lub wykorzystać do innego dania.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz