Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Czas 25 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
0,5 kg pieczarek
bułka tarta
2 jaja
cebula nie za duża
ziemniak surowy nie za duży
pieprz, sól
olej roślinny

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - sposób wykonania:

Pieczarki myjemy (ja jeszcze je obieram), usuwamy ogonki. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy startą cebulę i ziemniaka, jajko i trochę bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy,(można przyprawić według własnego uznania).
Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i kładziemy do nagrzanego oleju w patelni, mięsem do góry.

Ogonki z pieczarek możemy pokroić, przyprawić i usmażyć, dodać do mięsa mielonego lub wykorzystać do innego dania.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 05-01-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz