a w jakiej temperaturze piec?
w 180 stopni C:)
Podam jeszcze piernik z innego przepisu, który robię, trochę bardziej skomplikowany ale jest przepyszny.
dodajemy chyba skrobię kukurydzianą anie mąkę i wydaje mi się że trochę tych jajek za dużo białka można owszem do woli ale tyle żółtek?
to proszę dać mniej.. nie można zadowolić każdego. Będąc na tej diecie wiadomo, że chodzi o skrobię
Jajek jest dla mnie w sam raz. Trzeba tylko bardzo dobrze wymieszać składniki, bo jak się tego nie zrobi, to gdzie żółto i białko ścinają się oddzielnie i robi się ciasto z jajecznicą, co nie jest zbyt smaczne. Ale ogólnie, bo dobrym wymieszaniu piernik jest dobry. Tylko trzeva go jeść przez 3 dni
jakiej uzywacie przyprawy do piernika ?? bo w sklepach to wszystkie sa z mąką pszenną , a jak się juz trafi bez mąki<kamis> to ma w składzie cukier ;/
przyprawę do piernika można spsocić samemu :-) będzie wówczas miała skład zgodny z dietą :-). Wystarczy zmielić kilka przypraw i gotowe.
Hej! Jakiej wielkosci formeke uzyc do tego przepisu? Keksowke, czy wieksza normalna blaszke? Pozdrawiam
jakąkolwiek, byleby nie była zbyt duża ponieważ ciasto wyjdzie bardzo niskie. Do pieczenia ciast Dukana warto zaopatrzyć się w małe blaszki
9 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Piernik Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują