Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi wileńskie - składniki:

1/2 kg mąki
szklanka mleka
5 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
tłuszcz do smażenia

Pierogi wileńskie - sposób wykonania:

Przepis na pierogi wileńskie pochodzi od mojej babci z Wilna. Pierogi są pyszne, lepszych w życiu nie jadłam. Powyższe składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie rozwałkowujemy cisto.

Wycinamy krążki wkładamy farsz (np grzybowy, z kiszonej kapusty). Formujemy pierogi. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aby uzyskać rumiany kolor. Można je podać z barszczem czerwonym u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-13 16:00 polecam
moja babcia tez pochodzi ze Wschodu i te pierogi to u nas tradycja.Mozna je takze upiec w piekarniku wtedy sa mniej kaloryczne,ale smazone sa smaczniejszeu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-29 14:49 Tytul
No ciasto jak ciasto ,ja bym wolala przepis na jakis farszu?miech Pozdrawiam..


kulinarne przepisy Dodaj komentarz