Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi wileńskie - składniki:

1/2 kg mąki
szklanka mleka
5 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
tłuszcz do smażenia

Pierogi wileńskie - sposób wykonania:

Przepis na pierogi wileńskie pochodzi od mojej babci z Wilna. Pierogi są pyszne, lepszych w życiu nie jadłam. Powyższe składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie rozwałkowujemy cisto.

Wycinamy krążki wkładamy farsz (np grzybowy, z kiszonej kapusty). Formujemy pierogi. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aby uzyskać rumiany kolor. Można je podać z barszczem czerwonym u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-13 16:00 polecam
moja babcia tez pochodzi ze Wschodu i te pierogi to u nas tradycja.Mozna je takze upiec w piekarniku wtedy sa mniej kaloryczne,ale smazone sa smaczniejszeu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-29 14:49 Tytul
No ciasto jak ciasto ,ja bym wolala przepis na jakis farszu?miech Pozdrawiam..


kulinarne przepisy Dodaj komentarz