Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas 65 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

Ciasto na pierogi
60 dag kwaszonej kapusty (po odciśnięciu z nadmiaru soku)
5 dag suszonych grzybów
1 cebula
olej
sól, pieprz, liść laurowy
1 cebula i
olej do polania pierogów

Pierogi z kapustą i grzybami - sposób wykonania:

Kapustę kroimy drobniej, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, gotujemy 15 minut, odcedzamy na sicie (liść odrzucamy).
Grzyby płuczemy, moczymy wcześniej, po czym gotujemy do momentu aż będą miękkie.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy, dodajemy kapustę, smażymy 2 minuty. Wrzucamy osączone i posiekane grzyby, smażymy do momentu aż nadmiar soku odparuje. Farsz studzimy.
Nadzienie nakładamy na krążki wycięte z ciasta pierogowego. Zlepiamy brzegi, gotujemy w osolonym wrzątku około 6 minut od wypłynięcia.
Wyjmujemy łyżką cedzakową, polewamy zrumienioną na oleju cebulką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 18-12-10| Czytano: 13950 razy |komentarz [1]
Pierogi z kapustą i grzybami komentarz



1 komentarzy

Autor
lila
2015-12-13 10:28

napisane prosto,zwięźle,bardzo mi się podoba ta strona.

Linia tła strony

Dodaj komentarz