Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi z mięsem - składniki:

750 g mąki
2 szklanki gorącej wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka czubata soli

Farsz:
600 g mięsa od szynki albo łopatki
jajko
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz, majeranek

Cebula pokrojona w kostkę, podsmażona na oleju do polania pierogów.

Pierogi z mięsem - sposób wykonania:

Mięso gotujemy a następnie mielimy, po zmieleniu doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystkie składniki do ciasta mieszamy razem aż powstanie jednolite ciasto.
Cebulkę na farsz podsmażamy z czosnkiem, dodajemy do mięsa, dodajemy jajko - farsz jest gotowy. Ciasto rozwałkować i szklanką robić kółeczka. Farsz kłaść na kółeczka zlepiać brzegi, formując pierogi. Wrzucać do gotującej się i osolonej wody. po wypłynięciu na górę gotować ok 8 -10 minut, aby mięso w pierogach się ugotowało.
Polać usmażoną cebulką.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-05-12 10:30 re re
Pycha


kulinarne przepisy Dodaj komentarz