Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Pierogi z mięsem

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

750 g mąki
2 szklanki gorącej wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka czubata soli

Farsz:
600 g mięsa od szynki albo łopatki
jajko
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz, majeranek

Cebula pokrojona w kostkę, podsmażona na oleju do polania pierogów.

Pierogi z mięsem - sposób wykonania:

Mięso gotujemy a następnie mielimy, po zmieleniu doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystkie składniki do ciasta mieszamy razem aż powstanie jednolite ciasto.
Cebulkę na farsz podsmażamy z czosnkiem, dodajemy do mięsa, dodajemy jajko - farsz jest gotowy. Ciasto rozwałkować i szklanką robić kółeczka. Farsz kłaść na kółeczka zlepiać brzegi, formując pierogi. Wrzucać do gotującej się i osolonej wody. po wypłynięciu na górę gotować ok 8 -10 minut, aby mięso w pierogach się ugotowało.
Polać usmażoną cebulką.




Prześlij przepis

~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 57996 razy | komentarzy [0]
Pierogi z mięsem komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierogi z mięsem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z mięsem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje