Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Czas 40 minut Porcji 5 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi z serem - składniki:

1 kg mąki pszennej
1 masło śmietankowe
2 żółtka
1 białko
2-3 szklanki ciepłej wody

nadzienie
opakowanie twarogu
2 żółtka
cukier

przedmioty
wałek nóż widelec szklanka miska

Pierogi z serem - sposób wykonania:

Wysypujemy na stolnicę prawie cały kilogram mąki zostawiamy trochę do podsypywania ciasta. Dodajemy masło ( nie może być twarde ) rozdrabniamy je i mieszamy z mąką tak aby było rozkruszone. Dodajemy jedno całe jajko a z drugiego tylko żółtko ( żeby ciasto nie było za twarde ) również rozdrabniamy ciasto aby nadal było sypkie. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę ( musi być ciepła ) może być przegotowana i ugniatamy ciasto ( wody lejemy dopóki ciasto się dobrze nie zlepi ). Na stolnicę wysypujemy 1/2 pozostałej mąki kroimy ciasto na 2 części ( dla ułatwienia ) wałkujemy aż będzie cienkie na ok.2-4 mm szklanką wycinamy kółeczka i odkładamy na bok. to samo robimy z drugą częścią ciasta. Gdy już mamy kółeczka gotowe szykujemy nadzienie u?miech
Do miski wkładamy twaróg dodajemy żółtka i cukier według uznania ( niektórzy wolą bardziej słodkie inni mniej ) ugniatamy widelcem sprawdzamy słodkość.
Bierzemy kółeczko i nakładamy małą ilość nadzienia zamykamy kółeczko tworząc pieróg zaklejamy go widelcem lub maszynką ( palcami nie polecam ) obsypujemy mąką i chowamy do zamrażarki lub gotujemy przez 5-9 minut TRZEBA SPRAWDZAĆ ŻEBY SIĘ NIE ROZLECIAŁY.

Po ugotowaniu obsypać cukrem.

Jak by ciasto było za miękkie w czasie wyrabiania dosypać mąki jak za twarde dolać wody

PRZEPIS SPRAWDZONY ŻYCZĘ SMACZNEGO
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz