Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem - składniki:

4 pojedyncze piersi kurczaka
100 g mrożonego szpinaku
100 g chudego twarogu
2 ząbki czosnku
jajko
sól, pieprz
1 - 2 łyżki chudego mleka

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem - sposób wykonania:

Filety myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc w ten sposób kieszonkę, nacieramy przyprawami i odkładamy w chłodne miejsce.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Ząbek czosnku siekamy, wrzucamy na patelnie wysmarowaną oliwą, dodajemy szpinak (lekko rozmrożony) dusimy, podlewając mlekiem do momentu aż masa zgęstnieje. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Następnie studzimy i dodajemy do szpinaku zmielony twaróg i jajko.
Powstały w ten sposób farsz upychamy do przygotowanych kieszonek z piersi kurczaka. Każdą pierś ciasno zawijamy w lekko natłuszczoną folię, kładziemy na blaszce, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz