Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem - składniki:

4 pojedyncze piersi kurczaka
100 g mrożonego szpinaku
100 g chudego twarogu
2 ząbki czosnku
jajko
sól, pieprz
1 - 2 łyżki chudego mleka

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem - sposób wykonania:

Filety myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc w ten sposób kieszonkę, nacieramy przyprawami i odkładamy w chłodne miejsce.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Ząbek czosnku siekamy, wrzucamy na patelnie wysmarowaną oliwą, dodajemy szpinak (lekko rozmrożony) dusimy, podlewając mlekiem do momentu aż masa zgęstnieje. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Następnie studzimy i dodajemy do szpinaku zmielony twaróg i jajko.
Powstały w ten sposób farsz upychamy do przygotowanych kieszonek z piersi kurczaka. Każdą pierś ciasno zawijamy w lekko natłuszczoną folię, kładziemy na blaszce, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz