Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Pierś zapiekana w warzywach
Czas 35 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 duże papryki
1 cebula
brokuły
6 marchewek
30 dg dobrego sera
czerwona fasola z puszki
2 duże piersi z kurczaka
Pierś zapiekana w warzywach - sposób wykonania:
Kroimy pierś w kostki ok 1 x 1 cm. Sól i pieprz obsmażamy razem z cebulą. Gotujemy marchewkę pokrojona w plastry oraz brokuły. Papryke oraz ser kroimy w kostki, warzywa odcedzamy, bierzemy duzy garnek na spód wlewamy oliwe wrzucamy kawałki kurczaka marchewke cebule i dusimy na małym ogniu ok 15 min. Następnie wrzucamy papryke oraz fasole dodajemy znowu soli ostrej czerwonej papryki, pieprz oraz troche rozmarynu.
Wszystko dusimy ok 10 min. Dorzucamy brokuły mieszamy i dodajemy ser. Gdy ser sie rozpusci danie jest gotowe do podania.
Prześlij przepis ~Gosc | 24-07-12 | Czytano: 4674 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś zapiekana w warzywach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują