Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czas 60 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pigwa do herbaty - składniki:

1 kg pigwy
1 kg cukru
1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - sposób wykonania:

Pigwa już pomału dojrzewa czas więc aby pomyśleć o zrobieniu jej do słoików, jest bardzo dobra zimą do herbaty.. no i przede wszystkim zdrowa. Ma dużo witaminy C, chroni więc organizm przed przeziębieniami.
Pigwę oczyścić, pokroić w plasterki, zasypać lekko cukrem, resztę cukru zagotować z wodą. Pigwę wrzucić do syropu, zagotować, wystudzić. Zagotować jeszcze 2 razy i za drugim razem gorącą wlać do słoiczków. Natychmiast zamknąć, przewrócić do góry dnem. Ostudzić i po ostudzeniu przenieść do chłodnego miejsca.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-09-21 10:47 Pyszny w herbatce
Rzeczywiście pigwa dla mnie lepiej komponuje się z herbata niż cytryna. Wogóle to najlepiej nie dodawać nic żeby nie tracić tego unikalnego smaku, ale czasem żeby zmienić smak. Ja najczęściej dodaję do dilmah pure cejlon bo jest naprawde mocna i wtedy trochę łagodnieje.



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 9:14 hmmm
Dilmah pure cejlon nie słyszałem o tej herbacie, musze poszukać w sklepie bo brzmi ciekawie. Ja też dodaję pigwy do herbaty bo jak dla mnie jest lżejsza od cytryny.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-02 13:57 Tytul
To chyba robi się z Pigwowca, owoce są mniejsze ,kwaśne .Pigwa jest pokroju gruszko-jabłka i dojrzewa końcem pażdziernika.Kompot lub dżem jest przepyszny właśnie z Pigwy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz