Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czas 60 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pigwa do herbaty - składniki:

1 kg pigwy
1 kg cukru
1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - sposób wykonania:

Pigwa już pomału dojrzewa czas więc aby pomyśleć o zrobieniu jej do słoików, jest bardzo dobra zimą do herbaty.. no i przede wszystkim zdrowa. Ma dużo witaminy C, chroni więc organizm przed przeziębieniami.
Pigwę oczyścić, pokroić w plasterki, zasypać lekko cukrem, resztę cukru zagotować z wodą. Pigwę wrzucić do syropu, zagotować, wystudzić. Zagotować jeszcze 2 razy i za drugim razem gorącą wlać do słoiczków. Natychmiast zamknąć, przewrócić do góry dnem. Ostudzić i po ostudzeniu przenieść do chłodnego miejsca.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-09-21 10:47 Pyszny w herbatce
Rzeczywiście pigwa dla mnie lepiej komponuje się z herbata niż cytryna. Wogóle to najlepiej nie dodawać nic żeby nie tracić tego unikalnego smaku, ale czasem żeby zmienić smak. Ja najczęściej dodaję do dilmah pure cejlon bo jest naprawde mocna i wtedy trochę łagodnieje.



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 9:14 hmmm
Dilmah pure cejlon nie słyszałem o tej herbacie, musze poszukać w sklepie bo brzmi ciekawie. Ja też dodaję pigwy do herbaty bo jak dla mnie jest lżejsza od cytryny.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-02 13:57 Tytul
To chyba robi się z Pigwowca, owoce są mniejsze ,kwaśne .Pigwa jest pokroju gruszko-jabłka i dojrzewa końcem pażdziernika.Kompot lub dżem jest przepyszny właśnie z Pigwy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz