Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ryba po grecku ryba po grecku
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
...
| 2014-12-20 6:47 |

Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czas 60 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pigwa do herbaty - składniki:

1 kg pigwy
1 kg cukru
1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - sposób wykonania:

Pigwa już pomału dojrzewa czas więc aby pomyśleć o zrobieniu jej do słoików, jest bardzo dobra zimą do herbaty.. no i przede wszystkim zdrowa. Ma dużo witaminy C, chroni więc organizm przed przeziębieniami.
Pigwę oczyścić, pokroić w plasterki, zasypać lekko cukrem, resztę cukru zagotować z wodą. Pigwę wrzucić do syropu, zagotować, wystudzić. Zagotować jeszcze 2 razy i za drugim razem gorącą wlać do słoiczków. Natychmiast zamknąć, przewrócić do góry dnem. Ostudzić i po ostudzeniu przenieść do chłodnego miejsca.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-09-21 10:47 Pyszny w herbatce
Rzeczywiście pigwa dla mnie lepiej komponuje się z herbata niż cytryna. Wogóle to najlepiej nie dodawać nic żeby nie tracić tego unikalnego smaku, ale czasem żeby zmienić smak. Ja najczęściej dodaję do dilmah pure cejlon bo jest naprawde mocna i wtedy trochę łagodnieje.



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 9:14 hmmm
Dilmah pure cejlon nie słyszałem o tej herbacie, musze poszukać w sklepie bo brzmi ciekawie. Ja też dodaję pigwy do herbaty bo jak dla mnie jest lżejsza od cytryny.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-02 13:57 Tytul
To chyba robi się z Pigwowca, owoce są mniejsze ,kwaśne .Pigwa jest pokroju gruszko-jabłka i dojrzewa końcem pażdziernika.Kompot lub dżem jest przepyszny właśnie z Pigwy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz