Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pischinger

Czas 15 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

450 ml mleka (ciut mniej niż w przepisie na opakowaniu)
1 budyń śmietankowy
1 paczka andrutów-wafli
gotowy krem czekoladowy
3 paczki herbatników
orzechy laskowe
miód

Pischinger - sposób wykonania:

Piszinger z budyniem waniliowym Ewy Wachowicz. W 50 ml rozpuszczamy budyń, resztę mleka gotujemy. Wlewamy budyń, mieszamy, chwilę gotujemy. Wafle przekładamy kremem czekoladowym. Na wierzch przestudzony budyń. Ta warstwę przykrywamy herbatnikami. Za pomocą miodu przyklejamy orzechy laskowe- dekoracyjnie wg uznania np. jeden na każdy herbatnik. Całość musi się przegryźć.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 12-02-11| Czytano: 40586 razy |komentarz [1]
Pischinger komentarz



1 komentarzy

Autor
Piszinger Ewy Wachowicz
2011-02-12 19:43

Piszinger Ewy Wachowicz wygląda bardzo pysznie :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz