Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Grecja

Pischinger

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

paczka andrutów
2 kostki masła
4 jajka
1 szklanka cukru
2 czubate łyżki kakao

Pischinger - sposób wykonania:

Masło utrzyj w misce na jednolitą masę i odstaw. W garnku , na wolnym ogniu, zagotuj niewielką ilość wody. Do drugiego naczynia wbij jajka i dodaj szklankę cukru. Następnie postaw je na garnek z parującą woda i ubijaj składniki trzepaczką.
Gdy powstanie gęsta masa, dodaj kakao, rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody. Gdy składniki dobrze wymieszasz, zdejmij je z pary.
Masę kakaową dodawaj małymi porcjami masła. Nieustannie mieszaj, aby masło się nie zważyło. Na koniec dodaj łyżkę kakao w proszku i sok z cytryny.
Tak przygotowaną masą posmaruj andruty, układając je jeden na drugim. Odstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój je na małe kwadraty lub romby.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-04-11| Czytano: 26111 razy |komentarz [0]
Pischinger komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz