Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Pizza na cieście francuskim

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,
1/2 szklanki groszku konserwowego,
1/2 szklanki kukurydzy,
kilka plasterków szynki,
1 szklanka startego żółtego sera,
5 łyżek sosu pomidorowego (ewentualnie
ketchupu),
suszone oregano.

Pizza na cieście francuskim - sposób wykonania:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość ok. 0,3 cm. Wycinamy z niego duże koło - wielkości posiadanej blaszki do pizzy - i układamy na tejże blaszce. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, a następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut, aby podpiec spód. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, rozsmarowujemy na nim sos pomidorowy (dość hojnie) i posypujemy oragano. Następnie układamy plasterki szynki pocięte na mniejsze kawałki, groszek i kukurydzę. Na samym końcu posypujemy serem żółtym i znów lekko oprószamy oregano.

Całość ponownie ładujemy do piekarnika. Pieczemy jeszcze około 15 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 20-05-08| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz