Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pizza na cieście francuskim - składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,
1/2 szklanki groszku konserwowego,
1/2 szklanki kukurydzy,
kilka plasterków szynki,
1 szklanka startego żółtego sera,
5 łyżek sosu pomidorowego (ewentualnie
ketchupu),
suszone oregano.

Pizza na cieście francuskim - sposób wykonania:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość ok. 0,3 cm. Wycinamy z niego duże koło - wielkości posiadanej blaszki do pizzy - i układamy na tejże blaszce. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, a następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut, aby podpiec spód. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, rozsmarowujemy na nim sos pomidorowy (dość hojnie) i posypujemy oragano. Następnie układamy plasterki szynki pocięte na mniejsze kawałki, groszek i kukurydzę. Na samym końcu posypujemy serem żółtym i znów lekko oprószamy oregano.

Całość ponownie ładujemy do piekarnika. Pieczemy jeszcze około 15 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz