Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Placek z truskawkami

Czas 25 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placek z truskawkami - składniki:

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
5 jajek
5 łyżek mleka
pół szklanki oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka cukru waniliowego
cukier puder do posypania

łyżka masła plus bułka tarta do tortownicy

Placek z truskawkami - sposób wykonania:

Placek z truskawkamiBardzo szybki i smaczny placek z truskawkami. Naprawdę nie wymaga sporych umiejętności kulinarnych a smakuje wyśmienicie.

Na początek truskawki myjemy i szypułkujemy, tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni C.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy miksujemy, następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej i mleko. Wszystko mieszamy na gładką masę.
Ciasto przelewamy do przygotowanej tortownicy, na wierzch kładziemy truskawki, pieczemy godzinę w termoobiegu.
Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto wyjmujemy z tortownicy i oprószamy cukrem pudrem.

Pod wpływem ciężaru truskawki opadły na dno ciasta, jednak po odwróceniu go "do góry nogami" są z powrotem na górze ?art.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 24-06-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-29 8:40 ciasto z jagodami
to ciasto smakuje równie pysznie z innymi owocami sezonowymi typu porzeczki, maliny. Ja zrobiłam z jagodami i przyznam, ze rewelacja - szybko i smacznie.


komentarze Dodaj komentarz