Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Placki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1-2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Placki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Dodać jajko i mąkę oraz przyprawić, dodać mleko, wymieszać na jednolite ciasto.
Smażyć (ciasto nakładamy łyżką) z obu stron na złoty kolor, podawać na gorąco. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub ulubioną surówką.


Prześlij przepis

| 18-09-09 | Czytano: 122640 razy | komentarzy [4]
Placki z gotowanych ziemniaków komentarz



Opinie i komentarze na temat Placki z gotowanych ziemniaków kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

4 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Placki z gotowanych ziemniaków prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-10-09 18:19

To tak jak kluski Śląski tylko się robi kluski z dziurką ;)

Autor
Tytul
2011-02-10 10:30

ja robie troszke inaczej bo optaczam w bulce tartej a sos robie z pieczarek i nie dodaje mleka tylko jajko i troszke pieprzu i ciasto wymieszac jak na kopytka

Autor
Tytul
2013-02-17 12:30

od kiedy do klusek śląskich dajemy jajko i mleko ? haaha ktoś tu myli placki z kluskami ;)

Autor
Tytul
2014-04-19 14:59

Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie porywka i wylanczam gaz .Po okolo 7 min sa gotowe do podania -:)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje