Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki z gotowanych ziemniaków - składniki:

1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1-2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Placki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Dodać jajko i mąkę oraz przyprawić, dodać mleko, wymieszać na jednolite ciasto.
Smażyć (ciasto nakładamy łyżką) z obu stron na złoty kolor, podawać na gorąco. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub ulubioną surówką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-09 18:19 Tytul
To tak jak kluski Śląski tylko się robi kluski z dziurką ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 10:30 Tytul
ja robie troszke inaczej bo optaczam w bulce tartej a sos robie z pieczarek i nie dodaje mleka tylko jajko i troszke pieprzu i ciasto wymieszac jak na kopytka



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-17 12:30 Tytul
od kiedy do klusek śląskich dajemy jajko i mleko ? haaha ktoś tu myli placki z kluskami ?art



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:59 Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie porywka i wylanczam gaz .Po okolo 7 min sa gotowe do podania -u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz