Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki z gotowanych ziemniaków - składniki:

1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1-2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Placki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Dodać jajko i mąkę oraz przyprawić, dodać mleko, wymieszać na jednolite ciasto.
Smażyć (ciasto nakładamy łyżką) z obu stron na złoty kolor, podawać na gorąco. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub ulubioną surówką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-09 18:19 Tytul
To tak jak kluski Śląski tylko się robi kluski z dziurką ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 10:30 Tytul
ja robie troszke inaczej bo optaczam w bulce tartej a sos robie z pieczarek i nie dodaje mleka tylko jajko i troszke pieprzu i ciasto wymieszac jak na kopytka



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-17 12:30 Tytul
od kiedy do klusek śląskich dajemy jajko i mleko ? haaha ktoś tu myli placki z kluskami ?art



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:59 Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie porywka i wylanczam gaz .Po okolo 7 min sa gotowe do podania -u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz