Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki z gotowanych ziemniaków - składniki:

1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1-2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Placki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Dodać jajko i mąkę oraz przyprawić, dodać mleko, wymieszać na jednolite ciasto.
Smażyć (ciasto nakładamy łyżką) z obu stron na złoty kolor, podawać na gorąco. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub ulubioną surówką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-09 18:19 Tytul
To tak jak kluski Śląski tylko się robi kluski z dziurką ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 10:30 Tytul
ja robie troszke inaczej bo optaczam w bulce tartej a sos robie z pieczarek i nie dodaje mleka tylko jajko i troszke pieprzu i ciasto wymieszac jak na kopytka



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-17 12:30 Tytul
od kiedy do klusek śląskich dajemy jajko i mleko ? haaha ktoś tu myli placki z kluskami ?art



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:59 Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie porywka i wylanczam gaz .Po okolo 7 min sa gotowe do podania -u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz