Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz tytul
1...
| 2015-03-05 23:42 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Placki z gotowanych ziemniaków

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki z gotowanych ziemniaków - składniki:

1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1/4 szklanki mleka
1-2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Placki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Placki z gotowanych ziemniakówPozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Dodać jajko i mąkę oraz przyprawić, dodać mleko, wymieszać na jednolite ciasto.
Smażyć (ciasto nakładamy łyżką) z obu stron na złoty kolor, podawać na gorąco. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub ulubioną surówką.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Margolinka | 18-09-09 | komentarz [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-09 18:19 Tytul
To tak jak kluski Śląski tylko się robi kluski z dziurką ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 10:30 Tytul
ja robie troszke inaczej bo optaczam w bulce tartej a sos robie z pieczarek i nie dodaje mleka tylko jajko i troszke pieprzu i ciasto wymieszac jak na kopytka



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-17 12:30 Tytul
od kiedy do klusek śląskich dajemy jajko i mleko ? haaha ktoś tu myli placki z kluskami ?art



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:59 Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie porywka i wylanczam gaz .Po okolo 7 min sa gotowe do podania -u?miech


komentarze Dodaj komentarz