Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Desery >> Racuchy

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki z jabłkami - składniki:

2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
2 jajka
szczypta soli
2 czubate łyżki cukru
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
3 jabłka
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Placki z jabłkami - sposób wykonania:

Idealny pomysł na szybki posiłek, kolację lub obiad. Są smaczne również po polaniu jogurtem lub sokiem.
Mąkę mieszamy z mlekiem, dodać cukier, szczyptę soli oraz pozostałe składniki rozmieszać na gładkie ciasto, odstawić na 15-20 minut.
Do ciasta dodajemy obrane i pokrojone w plasterki jabłka oraz jajka po roztrzepaniu ich widelcem, mieszamy dokładnie.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy placuszki, smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz