Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Placki z kiszonej kapusty

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 250 gram kiszonej kapusty
- szczypiorek
- jajko
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- przyprawy: sól, pieprz
- olej do smażenia

Placki z kiszonej kapusty - sposób wykonania:

Placki z kiszonej kapusty to smaczne i szybkie danie z lat studenckich. Odciskamy kapustę, po czym ją drobno siekamy i obgotowujemy w niewielkiej ilości wody - dzięki czemu zmięknie. Szczypiorek także drobno siekamy. Mieszamy mikserem mleko z mąką. Dodajemy jajko oraz przyprawy. Powstałe ciasto mieszamy z kapustą i szczypiorkiem.

Za pomocą łyżki kładziemy placuszki na rozgrzany olej.
Podajemy z dowolnym sosem: pomidorowym, pieczarkowym, czosnkowym.
Danie "nie rzuca na kolana", ale jest smaczne i tanie. Do placków można także dodać zeszkloną cebulkę.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 26-07-10| Czytano: 39212 razy |komentarz [1]
Placki z kiszonej kapusty komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2011-12-28 1:38

Te placuszki to na pewno wypróbuję, właśnie się w beczce kisi kapusta ;)

Linia tła strony

Dodaj komentarz