Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki ziemniaczane - składniki:

pół kg ziemniaków zeszłorocznych
pół cebuli
garść startego żółtego sera
1 ząbek czosnku
pieprz, sól
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 jajko
3-4 łyżki mąki ( w zależności od tego czy placki są wodniste)
1 łyżka jogurtu naturalnego
olej do smażenia (ryżowy lub słonecznikowy - ma naturalny smak)

Placki ziemniaczane - sposób wykonania:

Przepis na placki ziemniaczane z programu Ewa Gotuje.
Ziemniaki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę oraz ser żółty.

Masę przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Jajko roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy do masy. Dodajemy tez mąkę, więcej jeżeli masa jest wodnista.

Masę mieszamy i dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy porcję masy, po zrumienieniu przewracamy i rumienimy z drugiej strony.

Gotowe placki możemy serwować z wędzonym łososiem, serem kozim lub - kwaśną śmietaną. Smacznego u?miech


Polecamy także: Placek ziemniaczany po węgiersku
Placki z gotowanych ziemniaków
Placki z jabłkami
Placki z kiszonej kapusty

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [23]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-06 13:06 pycha
Polecam, placuszki są puszyste i pyszne!!!Super



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-14 19:47 Roob
Polecam szczerze właśnie skończyłem je robić, mojej żonie smakują u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-15 20:33 Pyszne placki
potwierdzam ze te placki ziemniaczane sa pyszne!!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-16 9:52 hm smaczne.
pyszne!!!!!!!!!dobre,dobre.dobre, ale mało,mało-jutro upiekę więcej!!!EWA kocham Cięę!super,super,super...Właśnie idę po ziemniaki-jeszcze dopiekę!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-20 15:54 mniam mniam
mniam mniam, pyszne

dziekuję
dobrze że istnieje interent i tacy ludzie, którym sie chce podzielic sowimi umiejętnościami



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-21 16:55 majka
niesamowicie pyszne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-03 18:55 placki od ewy
a jaką make dajecie ?????
do tych plackow???ziemniaczana czy jakas przenna ???



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-03 20:29 placki ziemniaczane
do placków ziemniaczanych dodajemy mąkę pszenną, są pyszne, polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-04 11:06 placki ziemniaczane ewy
dziekuje za odpowiedz u?miech ja sie dzisiaj zabieram za te placuszki napiesz potem jak wyszły u?miechu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-04 18:20 Tytul
jadłam pyszne polecam Julia Walczak sprubójcie pychota na serio polecam jlia



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-19 17:17 Tytul
a mi nie wychodzą, zrobilam wszystko zgodnie z przepisem.. a w środku się nie dosmażają ... yhhh



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-19 17:47 Tytul
To na drugi raz dłużej je smaż na mniejszym ogniu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-24 21:18 wwwooowwww:)
nie dodaje czesto komentarzy,ale po zrobieniu tych placoszkow musze podzielic sie tym ,ze one sa fantastyczneu?miechpozdrawiam poczatkujacych kucharzy -Darek



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-26 11:41 Tytul
Właśnie skończyłam je robić.. chyba jakoś mi nie wyszły bo są bez smaków jedynie czuć lekko ser... ale zostało mi jeszcze trochę masy, doprawie ją i zobaczymy co wyjdzie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-08 16:15 Super przepis!
Placki wyszły idealne u?miech) Troszkę zmniejszyłam proporcję, bo przygotowałam danie dla dwóch osób, za to efekt był bardzo smaczny. Polecam - proste, szybkie danie a jakie sycące!



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-29 15:27 Mniam
Właśnie skończyłem smażyću?miech Placki wyszły Wyśmienite u?miechDziękuję serdecznie za wszystkie przepisy.



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-04 15:42 Tytul
Pyszne, naprawdę polecam. ;] Przepis idealny. Ewa jednak dobrze gotuje. ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-18 10:45 jukigfgfgfff
ja robię dziś placuszki i sprawdze przepis który winduje u góry



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-24 16:20 pyszności!
Placki według powyższego przepisu - mistrzostwo! przepyszne, puszyste, delikatne u?miech polecam dodać do masy troszkę wędzonego boczku - niebo w gębie! u?miech rodzinka najedzona i zadowolona u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-09 14:53 Mniam :)
Mniam u?miech Nic dodać nic ująć u?miech

POLECAM I dZIĘKUJĘ



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-15 10:56 pycha placki
szczerze mówiąc nie byłam przekonana do nich ale jak je zrobiłam niebo w gebie pychota.Ja robie z 2 porcji gdyz 1 to dla 4 osobowej rodziny za malou?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-30 18:05 Olej do smażenia,
Jeśli chodzi o olej do smażenia placków, to zdecydowanie odradzam olej słonecznikowy, który nadaje się jedynie do spożycia na zimno (sałatki, majonez itp), zaś podgrzany wydziela substancje karcerogenne (rakotwórcze)



Przepisów
Od
Dodano 2014-02-17 21:26 Tytul
Pyszne placuszki. Dzis zrobilam wedlug przepisu tylko dodalam jeszcze starta marchewke i pieczarki, zamiast oleju uzylam oliwy z oliwek naprawde niebo w gebie u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz