Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Napoje >> Bezalkoholowe

Podpiwek imbirowy

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

2,5 dag drożdży
30 dag cukru pudru
10 łyżeczek mielonego imbiru
sok z cytryny
2,5 litra wody źródlanej (do kupienia w sklepie)

Podpiwek imbirowy - sposób wykonania:

Drożdże pokruszyć i utrzeć z czterema łyżeczkami cukru pudru aż się rozpłyną i będą jednolite. Dodać 2 łyżeczki imbiru i pół szklanki wody, przelać do dużej butelki, zostawić ja otwartą. Codziennie przez 8 dni dodajemy po łyżeczce imbiru i cukru pudru a dziewiątego dnia gotujemy półtorej szklanki wody z resztą cukru, studzimy i mieszamy z sokiem z cytryny. Do tego syropu dodajemy przecedzoną zawartość butelki i 2 litry zimnej wody, wszystko mieszamy. Napój przelewamy do czystych butelek z zakrętką i przechowujemy w chłodnym miejscu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 11-06-10| Czytano: 21896 razy |komentarz [0]
Podpiwek imbirowy  komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz