Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki w sosie musztardowym - składniki:

3-4 polędwiczki wieprzowe około 1 kg
łyżka tymianku
łyżka majeranku
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy Dijon (ostra)
4 łyżki miodu

1 łyżka masła sklarowanego
1 szklanka miodu pitnego

sos:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka ostrej musztardy

Polędwiczki w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie nacieramy ziołami. Z musztardy Dijon i francuskiej oraz miodu robimy marynatę. Polędwiczki smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie polędwiczki wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i łyżce sklarowanego masła. Polędwiczki gdy się zrumienią polewamy miodem pitnym (trójniak) i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie wyjmujemy a na patelnię wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje wówczas dodajemy łyżkę ostrej musztardy. Polędwiczki podajemy z tym pysznym sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz