Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki w sosie musztardowym - składniki:

3-4 polędwiczki wieprzowe około 1 kg
łyżka tymianku
łyżka majeranku
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy Dijon (ostra)
4 łyżki miodu

1 łyżka masła sklarowanego
1 szklanka miodu pitnego

sos:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka ostrej musztardy

Polędwiczki w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie nacieramy ziołami. Z musztardy Dijon i francuskiej oraz miodu robimy marynatę. Polędwiczki smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie polędwiczki wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i łyżce sklarowanego masła. Polędwiczki gdy się zrumienią polewamy miodem pitnym (trójniak) i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie wyjmujemy a na patelnię wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje wówczas dodajemy łyżkę ostrej musztardy. Polędwiczki podajemy z tym pysznym sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz