Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Polędwiczki w sosie musztardowym

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki w sosie musztardowym - składniki:

3-4 polędwiczki wieprzowe około 1 kg
łyżka tymianku
łyżka majeranku
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy Dijon (ostra)
4 łyżki miodu

1 łyżka masła sklarowanego
1 szklanka miodu pitnego

sos:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka ostrej musztardy

Polędwiczki w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Polędwiczki w sosie musztardowymPrzepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie nacieramy ziołami. Z musztardy Dijon i francuskiej oraz miodu robimy marynatę. Polędwiczki smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie polędwiczki wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i łyżce sklarowanego masła. Polędwiczki gdy się zrumienią polewamy miodem pitnym (trójniak) i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie wyjmujemy a na patelnię wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje wówczas dodajemy łyżkę ostrej musztardy. Polędwiczki podajemy z tym pysznym sosem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-03-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz