Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki w sosie musztardowym - składniki:

3-4 polędwiczki wieprzowe około 1 kg
łyżka tymianku
łyżka majeranku
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy Dijon (ostra)
4 łyżki miodu

1 łyżka masła sklarowanego
1 szklanka miodu pitnego

sos:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka ostrej musztardy

Polędwiczki w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie nacieramy ziołami. Z musztardy Dijon i francuskiej oraz miodu robimy marynatę. Polędwiczki smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie polędwiczki wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i łyżce sklarowanego masła. Polędwiczki gdy się zrumienią polewamy miodem pitnym (trójniak) i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie wyjmujemy a na patelnię wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje wówczas dodajemy łyżkę ostrej musztardy. Polędwiczki podajemy z tym pysznym sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz