Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki w sosie musztardowym - składniki:

3-4 polędwiczki wieprzowe około 1 kg
łyżka tymianku
łyżka majeranku
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy Dijon (ostra)
4 łyżki miodu

1 łyżka masła sklarowanego
1 szklanka miodu pitnego

sos:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka ostrej musztardy

Polędwiczki w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie nacieramy ziołami. Z musztardy Dijon i francuskiej oraz miodu robimy marynatę. Polędwiczki smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie polędwiczki wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i łyżce sklarowanego masła. Polędwiczki gdy się zrumienią polewamy miodem pitnym (trójniak) i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie wyjmujemy a na patelnię wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje wówczas dodajemy łyżkę ostrej musztardy. Polędwiczki podajemy z tym pysznym sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz