Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Polewa czekoladowa do ciasta

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polewa czekoladowa do ciasta - składniki:

1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao

II sposób
2 tabliczki czekolady
1 łyżka masła
3-4 łyżki mleka

Polewa czekoladowa do ciasta - sposób wykonania:

Polewa czekoladowa do ciastaPrzepis na klasyczną polewę czekoladową jest czasami bardzo przydatny, jeśli chcemy przyrządzić ją sami.
Być może nie wszyscy znają proporcje dlatego je zamieszczam u?miech
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając często i dokładnie aby składniki nie przypaliły się a przy okazji dobrze się ze sobą połączyły.
Przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć bo wówczas będziemy musieli ja znowu podgrzać) aby nie wsiąknęła nam w ciasto.
Polewa możemy również udekorować pączki.

Wykonanie II sposobu na polewę czekoladowa jest identyczne.
Jeśli mamy obawy, że polewa się może przypalić możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając garnek ze składnikami do garnka z gotująca się wodą.

  • Currently 4.00/5

4.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 27-10-10 | komentarz [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-29 18:03 Tytul
Jeśli chodzi o sposób pierwszy czasem wychodzi mi na wierzch margaryna i nie wygląda to zbyt apetycznie, jakby margaryny było za dużo, natomiast jeśli chodzi o drugi sposób nie mam zastrzeżeń, choć rzadziej dodaję masła, mleko w zupełności wystarcza -) Drugi sposób jest bardzo słodki, gdy robię murzynka zawszę robię polewę właśnie tym sposobem. Całość wygląda i smakuje świetnie, także polecam !!! -)



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-10 12:44 Tytul
Ciastko rewelacja, zrobiłam tylko to he inny biszkopt, z przepisu rownież tu podanego z budynkami. Pychotka



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-01 12:04 Polewa I
Pierwszy przepis przesadzona margaryna ja robie z 1/4 kostki i wychodzi super i nic nie wypływa ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-30 16:46 polewa
ja od lat robię pierwszy przepis do wszystkiego i jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 9:17 polewa
Mój sposób od lat na polewę to ; ćwiarta margaryny, 4 łyżki cukru pudru, 4łyżki kakao i 2 łyżki śmietany,



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-04 22:19 Tytul
ja mam rowniez wspaniały przepis na polewe czekoladowa,ktora jest aksamitna i blyszczaca.Cudo.Topie pol kostki margaryny do daje 3 lyzki kakao,3 lyzki cukru i mieszam az do rozpuszczenia.Na koniec dodaje cale jajko i bardzo energicznie mieszam.Najlepiej robic to w malym pojemniczku blendera,ktorym zazwyczaj kruszy sie orzechy itp.Wlewam wtedy roztopiona margaryne,dodaje j/w wszystkie skladniki i na 5 sek do mieszanka daję,Sprobujcie a zobaczycie jakie superowe.Kasia.


komentarze Dodaj komentarz