Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polewa czekoladowa do ciasta - składniki:

1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao

II sposób
2 tabliczki czekolady
1 łyżka masła
3-4 łyżki mleka

Polewa czekoladowa do ciasta - sposób wykonania:

Przepis na klasyczną polewę czekoladową jest czasami bardzo przydatny, jeśli chcemy przyrządzić ją sami.
Być może nie wszyscy znają proporcje dlatego je zamieszczam u?miech
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając często i dokładnie aby składniki nie przypaliły się a przy okazji dobrze się ze sobą połączyły.
Przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć bo wówczas będziemy musieli ja znowu podgrzać) aby nie wsiąknęła nam w ciasto.
Polewa możemy również udekorować pączki.

Wykonanie II sposobu na polewę czekoladowa jest identyczne.
Jeśli mamy obawy, że polewa się może przypalić możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając garnek ze składnikami do garnka z gotująca się wodą.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-29 18:03 Tytul
Jeśli chodzi o sposób pierwszy czasem wychodzi mi na wierzch margaryna i nie wygląda to zbyt apetycznie, jakby margaryny było za dużo, natomiast jeśli chodzi o drugi sposób nie mam zastrzeżeń, choć rzadziej dodaję masła, mleko w zupełności wystarcza -) Drugi sposób jest bardzo słodki, gdy robię murzynka zawszę robię polewę właśnie tym sposobem. Całość wygląda i smakuje świetnie, także polecam !!! -)



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-10 12:44 Tytul
Ciastko rewelacja, zrobiłam tylko to he inny biszkopt, z przepisu rownież tu podanego z budynkami. Pychotka



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-01 12:04 Polewa I
Pierwszy przepis przesadzona margaryna ja robie z 1/4 kostki i wychodzi super i nic nie wypływa ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-30 16:46 polewa
ja od lat robię pierwszy przepis do wszystkiego i jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 9:17 polewa
Mój sposób od lat na polewę to ; ćwiarta margaryny, 4 łyżki cukru pudru, 4łyżki kakao i 2 łyżki śmietany,



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-04 22:19 Tytul
ja mam rowniez wspaniały przepis na polewe czekoladowa,ktora jest aksamitna i blyszczaca.Cudo.Topie pol kostki margaryny do daje 3 lyzki kakao,3 lyzki cukru i mieszam az do rozpuszczenia.Na koniec dodaje cale jajko i bardzo energicznie mieszam.Najlepiej robic to w malym pojemniczku blendera,ktorym zazwyczaj kruszy sie orzechy itp.Wlewam wtedy roztopiona margaryne,dodaje j/w wszystkie skladniki i na 5 sek do mieszanka daję,Sprobujcie a zobaczycie jakie superowe.Kasia.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz