Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Polewa czekoladowa do ciasta

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polewa czekoladowa do ciasta - składniki:

1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao

II sposób
2 tabliczki czekolady
1 łyżka masła
3-4 łyżki mleka

Polewa czekoladowa do ciasta - sposób wykonania:

Polewa czekoladowa do ciastaPrzepis na klasyczną polewę czekoladową jest czasami bardzo przydatny, jeśli chcemy przyrządzić ją sami.
Być może nie wszyscy znają proporcje dlatego je zamieszczam u?miech
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając często i dokładnie aby składniki nie przypaliły się a przy okazji dobrze się ze sobą połączyły.
Przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć bo wówczas będziemy musieli ja znowu podgrzać) aby nie wsiąknęła nam w ciasto.
Polewa możemy również udekorować pączki.

Wykonanie II sposobu na polewę czekoladowa jest identyczne.
Jeśli mamy obawy, że polewa się może przypalić możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając garnek ze składnikami do garnka z gotująca się wodą.

  • Currently 4.00/5

4.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 27-10-10 | komentarz [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-29 18:03 Tytul
Jeśli chodzi o sposób pierwszy czasem wychodzi mi na wierzch margaryna i nie wygląda to zbyt apetycznie, jakby margaryny było za dużo, natomiast jeśli chodzi o drugi sposób nie mam zastrzeżeń, choć rzadziej dodaję masła, mleko w zupełności wystarcza -) Drugi sposób jest bardzo słodki, gdy robię murzynka zawszę robię polewę właśnie tym sposobem. Całość wygląda i smakuje świetnie, także polecam !!! -)



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-10 12:44 Tytul
Ciastko rewelacja, zrobiłam tylko to he inny biszkopt, z przepisu rownież tu podanego z budynkami. Pychotka



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-01 12:04 Polewa I
Pierwszy przepis przesadzona margaryna ja robie z 1/4 kostki i wychodzi super i nic nie wypływa ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-30 16:46 polewa
ja od lat robię pierwszy przepis do wszystkiego i jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 9:17 polewa
Mój sposób od lat na polewę to ; ćwiarta margaryny, 4 łyżki cukru pudru, 4łyżki kakao i 2 łyżki śmietany,



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-04 22:19 Tytul
ja mam rowniez wspaniały przepis na polewe czekoladowa,ktora jest aksamitna i blyszczaca.Cudo.Topie pol kostki margaryny do daje 3 lyzki kakao,3 lyzki cukru i mieszam az do rozpuszczenia.Na koniec dodaje cale jajko i bardzo energicznie mieszam.Najlepiej robic to w malym pojemniczku blendera,ktorym zazwyczaj kruszy sie orzechy itp.Wlewam wtedy roztopiona margaryne,dodaje j/w wszystkie skladniki i na 5 sek do mieszanka daję,Sprobujcie a zobaczycie jakie superowe.Kasia.


komentarze Dodaj komentarz