Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polewa czekoladowa do ciasta - składniki:

1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao

II sposób
2 tabliczki czekolady
1 łyżka masła
3-4 łyżki mleka

Polewa czekoladowa do ciasta - sposób wykonania:

Przepis na klasyczną polewę czekoladową jest czasami bardzo przydatny, jeśli chcemy przyrządzić ją sami.
Być może nie wszyscy znają proporcje dlatego je zamieszczam u?miech
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając często i dokładnie aby składniki nie przypaliły się a przy okazji dobrze się ze sobą połączyły.
Przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć bo wówczas będziemy musieli ja znowu podgrzać) aby nie wsiąknęła nam w ciasto.
Polewa możemy również udekorować pączki.

Wykonanie II sposobu na polewę czekoladowa jest identyczne.
Jeśli mamy obawy, że polewa się może przypalić możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając garnek ze składnikami do garnka z gotująca się wodą.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-29 18:03 Tytul
Jeśli chodzi o sposób pierwszy czasem wychodzi mi na wierzch margaryna i nie wygląda to zbyt apetycznie, jakby margaryny było za dużo, natomiast jeśli chodzi o drugi sposób nie mam zastrzeżeń, choć rzadziej dodaję masła, mleko w zupełności wystarcza -) Drugi sposób jest bardzo słodki, gdy robię murzynka zawszę robię polewę właśnie tym sposobem. Całość wygląda i smakuje świetnie, także polecam !!! -)



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-10 12:44 Tytul
Ciastko rewelacja, zrobiłam tylko to he inny biszkopt, z przepisu rownież tu podanego z budynkami. Pychotka



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-01 12:04 Polewa I
Pierwszy przepis przesadzona margaryna ja robie z 1/4 kostki i wychodzi super i nic nie wypływa ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-30 16:46 polewa
ja od lat robię pierwszy przepis do wszystkiego i jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 9:17 polewa
Mój sposób od lat na polewę to ; ćwiarta margaryny, 4 łyżki cukru pudru, 4łyżki kakao i 2 łyżki śmietany,



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-04 22:19 Tytul
ja mam rowniez wspaniały przepis na polewe czekoladowa,ktora jest aksamitna i blyszczaca.Cudo.Topie pol kostki margaryny do daje 3 lyzki kakao,3 lyzki cukru i mieszam az do rozpuszczenia.Na koniec dodaje cale jajko i bardzo energicznie mieszam.Najlepiej robic to w malym pojemniczku blendera,ktorym zazwyczaj kruszy sie orzechy itp.Wlewam wtedy roztopiona margaryne,dodaje j/w wszystkie skladniki i na 5 sek do mieszanka daję,Sprobujcie a zobaczycie jakie superowe.Kasia.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz